Izložba savremenog nordijskog stakla od danas u Muzeju Vojvodine

Izložba savremenog nordijskog stakla "Dodir stakla" biće otvorena danas, 21. marta u Muzeju Vojvodine.
Otvaranje izložbe u 18 časova. Posetioci će moći do 20. aprila da pogledaju jednistvene predmete od stakla proizvedene u nordijskim staklarama čiji su autori poznati dizajneri i staklari. 
 
Ova izložba ima za cilj, kako su sami organizatori naglasili, promovisanje nordijskog dizajna i proizvođača stakla, pokazujući istovremeno saradnju nordijskih zemalja u različitim društvenim oblastima među kojima su i kultura i umetnost. Na izložbi će biti predstavljeno 80 predmeta nastalih u 13 poznatih staklara i dizajn studija koji su većinu svojih dela realizovala u saradnji s vrhunskim umetnicima, arhitektama i dizajnerima. 
 
Pre Novog Sada, izložba je organizovana u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu gde je naišla na odličan prijem beogradske publike. 
 
Na izložbi su svojim ostvarenjima zastupljene staklare Holmegaard, Architectmade i Lenne Bjerre Design iz Danske; staklare Iittala i Lasismi, kao i Galerija Mafka & Alakoski (za koju se svi predmeti izrađuju u poznatoj fabrici u Riihimäkiju) iz Finske; staklare Hadeland, Gjovik i Magnor i studio Nostetangen Glass iz Norveške; i staklare Maleras, Skrufs i Nybro iz Švedske.
  • Vojvosadjan

    21.03.2017 13:52
    Ne propustam, a savet svima koje i malo zanima tematika da posete. ImaO sam priliku da svojevremeno vidim neke od dragulja staklarske primenjene umetnosti dok sam boravio u Skandinaviji i malo je reci da sam bio odusevljen. Lepa vest i zanimljiva izlozba pogotovo za nas koji smo u neku ruku u toj struci, a i sve ljubitelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič