Izložba radova "Tkanje rase" od ponedeljka u KCNS

Izložba radova "Tkanje rase" autora Marijana Andrejevića biće otvorena u ponedeljak, 20. marta u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

Na izložbi autor će se predstaviti printovima digitalne grafike velikog i srednjeg formata, a koji su deo serije pod nazivom "Tkanje rase". Polazna tačka radova je kreacionistička teorija u širem smislu, po kojoj je ljudska rasa proizvod inteligentnog ili božanskog stvaralaštva. Tako se radovi bave mapiranjem individue u sistem po modelu i obliku, ali i tkanjem predstave o zajedničkom poreklu ljudskog roda.

Serija "Tkanje rase" nastala je kombinovanjem fotografskih radova i daljom digitalnom obradom izvornog materijala. Podeljena je u grupe koje se međusobno razlikuju u primeni perspektive koja je manupulisana od već postojeće perspektive na originalnim fotografskim radovima, kao i u primeni, odnosno odsustvu simetrije. U građenju kompozicija razmatrani su zakoni matematičkih skupova "grafova", simetrije, dimenzionalnosti i prostora. A izvedeni su iz slikovnih predstava i arhitektonskih elemenata koji se tiču teme.

Otvaranje izložbe je u 19:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič