Izložba slika Nenada Vujnovića Nješa 21. marta

Svečano otvaranje Izložbe slika odžačkog umetnika Nenada Vujnovića Nješa biće u utorak, 21. marta u 19 sati u galeriji Macut na Spensu.
Izložba predstavlja svojevrsnu retrospektivu Vujnovićevog dosadašnjeg stvaralaštva, a najveći broj izloženih slika nastao je u poslednjih godinu dana koji su i najplodniji period u njegovom umetničkom radu.
 
Bez obzira na to da li se radi o slikama u kojima autor u prvi plan stavlja čoveka, prirodu ili apstraktne motive i da li radi u jednoj tehnici ili slika kombinujući nekoliko tehnika, Vujnović je podjednako slikarski uverljiv jer u svoje radove unosi dosta autobigrafskih motiva, što je naročito prisutno u ranijim fazama stvaralaštva. 
 
Nenad Vujnović – Nješ rođen je 16. oktobra 1956. godine u Odžacima, gde je završio osnovnu i srednju školu. Studije ekonomije završio je u Novom Sadu. Prvu samostalnu izložbu održao je 1975. godine u Gimnaziji u Odžacima. Sledile su izložbe u Novom Sadu i Odžacima, a poslednja je bila davne 1985. godine. Iako je svoju profesionalnu karijeru proveo u bankarstvu, Vujnović je svoj slikarski dar ljubomorno čuvao decenijama, što potvrđuje i ova izložba.
 
Izložba slika Nenada Vujnovića – Nješa biće otvorena do 25. marta u Galeriji "Macut" na prvom spratu Spensa, svakog dana od 8 do 21 sat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič