Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra 30. marta u Sinagogi

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra posvećen Rudolfu Bručiju održaće se 30. marta u Sinagogi u 20 časova.
Na dan kada je Rudolf Bruči rođen 1917. godine, Vojvođanski simfonijski orkestar će svirati u čast ovog kompozitora, koji pripada najznačajnijim domaćim muzičkim stvaraocima 20. veka.
 
 Ovim koncertom će se "simfoničar" priključiti drugim kulturnim institucijama, orkestrima, ansamblima, solistima, čija ideja je obeležavanje jubileja i ukazivanje na značaj Rudolfa Bručija u razvoju kulturnog i umetničkog života naše sredine kroz funkciju prvog dekana Akademije umetnosti Novi Sad, direktora Opere Srpskog narodnog pozorišta, direktora Muzičke škole "Isidor Bajić", ali i kao visoko pozicioniranog i nagrađivanog kompozitora na prostorima bivše Jugoslavije i šire.
 
Vojvođanski simfonijski orkestar će kao jedini reprezentativni i institucinalizovani simfonijski orkestar u Vojvodini izvesti Bručijeva kapitalna simfonijska dela, koja se ubrajaju u njegova najuspelija ostvarenja. Veče će početi Sinfoniom Lestom (1965), kompozicijom nagrađenom zlatnom medaljom na najvećem svetskom konkursu, Konkursu kraljice Elizabete, 1965. godine u Briselu. 
 
Prodaja ulaznica po ceni od 400 dinara je u toku u Muzičkoj omladini Novog Sada, svakog radnog dana od 8 do 14 časova, kao i dva sata pre početka koncerta na mestu događanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".