Udruženi pokret slobodnih stanara Niš 30. marta u CK13

Javna diskusija na kojoj će gostovati "Udruženi pokret slobodnih stanara Niš" održaće se u četvrtak, 30. marta od 20 časova u Omladinskom centru CK13.
Grupa za konceptualnu politiku i kuda.org pozivaju na javnu diskusiju u okviru projekta "Lokalne politike i urbana samouprava". Druga u nizu javnih diskusija ugostiće Sašu Kostića i Đokicu Jovanovića, članove Upravnog odbora i predsedništva UPSS-a, Udruženja pokreta slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša.
 
Pored stalnih aktivnosti u okviru projekta, koje se tiču saradnje sa građanima i stanarima na pitanjima i problemima stanovanja, udruživanja i lokalne zajednice, ove godine kuda.org i Grupa za konceptualnu politiku (GKP) pokreću seriju javnih diskusija sa članovima organizacija i udruženja građana koja svoj rad situiraju u polje stanovanja, udruživanja, aktivizma i političkog organizovanja. Pored aktivnosti ovih organizacija, u okviru diskusija biće postavljena pitanja vezana za oblike organizovanja i promene u delovanju koje je moguće napraviti, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo i na rad koji obavljamo.
 
Na javnoj diskusiji biće reči o nastanku UPSS i njegovom radu u periodu od 2015. godine do danas, koji je obeležen mnoštvom akcija samoorganizovanih građana Niša. Razgovaraće se upravo o njihovim načinima političkog organizovanja, o protestima koje redovno organizuju i realizuju, kao i o zahtevima koje redovno upućuju vlasti i javnosti, a koji se tiču transparentnosti rada javnih preduzeća, poboljšanja položaja građana i njihovog učestvovanja u donošenju odluka koje ih se direktno tiču. Pokret u svoj rad uključuje i povezivanje sa drugim udruženjima i organizacijama u Srbiji, kao što je "Građanski front".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič