Predavanje "Šta vam odlazeći programer neće reći" 4. aprila u Poslovnom inkubatoru

Besplatno predavanje "Šta vam odlazeći programer neće reći: Izvori nezadovoljstva u IT sektoru" održaće se u utorak, 4. aprila u Poslovnom inkubatoru, Vojvođanskih brigada 28.
Predavanje organizuju Psihološki centar "Self" i organizacija nStarter i CodeTailor.
 
Predavanje će održati dr Dragana Mitrić - Aćimović, poslovni psiholog i HR konsultant, sa dugogodišnjom praksom u unapređivanju rada organizacija, razvoju timova i pojedinaca.
 
Predavanje se organizuje u sklopu promocije edukativne radionice "Kako motivisati i zadržati programere: Osam moćnih strategija", koja se u centru Self održava 8. aprila. Na njemu će zaposlenima u IT sektoru i profesionalcima zainteresovanim za rad u okviru ovog sektora, biti prezentovani neki od razloga nezadovoljstva programera i njihovog napuštanja firmi, kao i zablude koje vladaju o uspešnim vidovima motivisanja programera.
 
"Programeri su najdeficitarniji kadar na našem tržištu rada. To vodi u oštru konkurenciju kompanije u IT sektoru, čije umeće pridobijanja i zadržavanja kvalitetnih ljudi određuje direktno da li će prosperirati ili propasti. Dakle, poznavanje psihologije i motivacije zaposlenih, odnosno kreiranje okruženja po meri zaposlenih je u ovoj industriji izrazito bitno. Otud i potreba za ovakvim predavanjem i edukativnom radionicom", kaže doktorka Mitrić - Aćimović.
 
Predavanje će početi u 18 časova.
 
Broj mesta na predavanju i radionici je ograničen, te je potrebno rezervisati mesto na mejl office@self.rs, ili putem Meetup grupe.
  • ex chapman

    30.03.2017 12:02
    @Pobuna?
    iz tvog komentara zaključujem da si inteligentna i pristojna osoba. ako imaš snage - prelomi i beži odatle. mene srce vuče nazad svaki dan, ali pamet mi kaže "ne budi lud"! nemoj trošiti svoju mladost pokušavajući da promeniš stvari - u srbiji nikad bolje biti neće. jedini samo narod koji ima poslovicu da PAMETNIJI treba da popusti pred glupljim!
  • dobrotvorka

    29.03.2017 23:22
    DIOPTRIJA
    Pročitah naslov "ŠTA VAM ODLAZEĆI PREMIJER NEĆE REĆI 2. APRILA"!
  • Pobuna?

    29.03.2017 16:35
    @ex chapman
    :) dobra ideja...
    Nažalost, postoji još jedan element. Ne postoji slobodno IT preduzetništvo.
    Ko god šta uradi dobro, to mora da ide preko određene firme koja je zadobila monopol od države. Oni ti plate bedno, a sami prodaju debelo i omrse se od budžeta.
    Tako je i sa MS licencama. Određene firme kupe licencu i onda je instaliraju po obrazovnim ustanovama.... jednom. Sve kasnije instalacije i reinstalacije su divlje.
    Sramota je što domen svih multipoint servera po školama nosi ime DS.
    Ime političke stranke, pod kojom se učenici loguju.
    Ne postoji održavanje, već samo ugovoreno održavanje za koje se uzimaju novci, iako firma ugovarač nikada ne vidi očima nijednu destinaciju za koju odgovara.
    Haos, bilo kad, bilo gde... po svaku cenu.
    Nije samo plata razlog odlaska.
    Nazovimo to.... moždano ubistvo.
    Ova savetovanja su dobra, i trebala bi da prerastu u neku vrstu IT pobune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič