Veganska klopa, poezija i koncerti za 10. rođendan CK13

Dvodnevnim programom, u sredu i četvrtak, 12. i 13. aprila, Omladinski CK13 proslaviće deseti rođendan.

U sredu, 12. aprila u 19 časova počeće Zajednička CK13 rođendanska veganska večera + Otvoreni mikrofon.

Kolektiv Otvorene kuhinje CK13  priprema specijalnu večeru povodom 10 godina Crne kuće, zahvaljujući kojoj postoji i radi. Pridružite se pripremi od 15 časova ili dođite na slavljeničku večeru u 19 časova.

Nakon zajedničke veganske večere nastavlja se druženje uz poeziju. Svoje pesme će čitati bivši i sadašnji učesnici i učesnice radionica kreativnog pisanja koje se već godinama održavaju u Crnoj kući. Mikrofon će biti uključen i za sve zainteresovane.

Ovo čitanje poezije biće svojevrstan omaž svim književnim programima koji su se prethodnih godina dešavali u CK13, ali i simbolično predstavljanje novije pesničke generacije koja se generisala kroz ove sadržaje.

U četvrtak, 13. aprila od 19 časov aodržaće se Jubilarna svirka za 10 godina CK13.

Nastupiće neki od bendova koji su obeležili rad Centra. Sviraće instrumentalni post rock/post metal bend "Lednik", zatim "Become As One" iz Rebuild Collective ekipe, kao i stari rokeri "Gun Sale" koji će na CK bini nastupiti po deseti put, kao i bend "Casillas".

Nastupiće i Ad hoc CK13 bend iznenađenja.

  • Inkvizitor

    13.04.2017 17:24
    Mozete da serete po klubu koliko hocete, ako znate bolje ajde da vidimo vasa dostignuca i klubove? 10 godina nije mala stvar a za tih 10 godina su kao klub imali veoma bogate i razlicite aktivnosti, cime se neki klubovi koji duplo duze postoje ne mogu pohvaliti ni u snu. Najbolji sound u gradu imaju za live svirke, svake nedelje bogat program, koncerti zanrovski potpuno drugacijih bendova, nema sujete, nema deljenja na ovo i ono. Razlicite zanimljive stvari klub organizuje, kurseve stranih jezika, tribine, knjizevne veceri, projekcije filmova, koncerte, promocije raznih vidova umetnosti - za svakog po nesto, ne znam samo gde ste se za veganstvo uhvatili to pre idite do Crne Ovce pa tamo nastavite diskusiju. Evo ja vegan nisam, kao i puno posetioca CK13 pa nikada nije bio nikakav problem, niti me je iko tamo nagovarao da jedem travu i articoke. Normalni ljudi. Jedan su od retkih novosadskih klubova koji nije zatrova politikom, lobijima i ostalim tupadzijskim gubljenjem vremena. Klub koji radi - i to punom paru - i to 10 godina! Sto je u mojoj knjizi za svaki respect! Nemojte kenjati po ljudima koji rade, bolje usmerite to negodovanje na ljude koji ne rade a seru. UZdravlje!
  • 8790995

    11.04.2017 09:07
    U poslednje vreme ova ekipa drema u svojoj apolitičnosti uz jedne te iste bendove i veganske večere. Fino su se uhlebili nema šta
  • Shimmy

    10.04.2017 14:47
    CK13
    Da se razumemo, CK13, poznatija medju omladinom kao "Crna Kuca", je jako vazna organizacija/prostor/objekat za kulturu grada. Spremni su bili da ugoste razne projekte za koje niko nije mario, od linux korisnika NS-a, do raznih radionica vezanih za toleranciju, sitne zanate, itd...

    Takodje je vazno napomenuti da je ovo mesto svojevremeno bilo jedno od najjacih uporista ANTIFASIZMA u NS-u! I hvala im na tome! Znate da radite nesto dobro kada vam objekat bez povoda napadaju i skrnave neonacisti!

    Aktivni problem ovog mesta je sto "na kvarno" forsira veganstvo. Uporedio bi to sa sa nacinom kako je google pokusao da progura "Google+" uz pomoc popularnosti servisa youtube.

    Dakle tema dana bude biciklizam, ali pre toga veganska vecera, 10 godisnjica organizacije, a pre toga veganska vecera. Itd.

    Vecinska omladina i masa koja je dolazila u CK13 nikad to nije radila zbog veganstva, i sada primetno odsustvuje zbog toga sto se to pocelo izuzetno forsirati. Licno nikada nisam bio stalni gost, ali se sve redje odlucujem da tamo odem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič