Izložba "Veštine obrade metala u prošlosti" od ponedeljka u Muzeju Vojvodine

Izložba "Veštine obrade metala u prošlosti" biće otvorena u ponedeljak, 15. maja u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.

Postavku čine radovi učenika nastalih u okviru muzejske kreativne radionice "Štitovi", autorki Vijeročke Šipke i Ivane Vlajkov.

Muzejska kreativna radionica "Veštine obrade metala u prošlosti" je edukativan program za srednjoškolce metalske struke koji je realizovan u saradnji sa Srednjom mašinskom školom u Novom Sadu tokom školske 2016/2017. godine. Cilj programa je bio upoznavanje proizvodnje i tehnika obrade metala kroz istoriju uz pomoć eksponata izloženih na stalnoj postavci Muzeja Vojvodine, a zatim primena stečenih znanja aktivno u nastavnom procesu. Rezultati u vidu izrađenih štitova i skica izloženi su na izložbi.

Otvaranje izložbe je u 12 časova.

Sastavni deo izložbe čini igrokaz "Kovači i vile" koji prikazuje radost stvaranja, veličinu odbrane i moć ljubavi koji će izveden u subotu, 20. maja u 19 sati u Dunavskom parku. U programu će učestvovati 40 učenika smera bravar – zavarivač.

U muzejskoj prodavnici posetioci mogu potražiti suvenire priveske i broševe u obliku štitova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič