Hor Opere Srpskog narodnog pozorišta 19. maja u Sinagogi

Hor Opere Srpskog narodnog pozorišta održaće koncert u Sinagogi, u petak, 19. maja u 20 časova.
Na programu je delo Luiđija Kerubinija Rekvijem (Missa pro defunctis) u ce-molu. Dirigent je Vesna Kesić Krsmanović, učestvuje Hor Srpskog narodnog pozorišta, uz klavirsku pratnju Danijele Hodobe Leš.
 
Koncert je realizovan u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada, a ulaz je slobodan. Program traje oko četrdeset minuta.
 
Luiđi Kerubini (1760-1842) je italijanski kompozitor koji je napisao veliki broj dela iz oblasti crkvene muzike: četiri svečane mise, rekvijeme Mese de Réquiem u ce-molu (1816), Messe de Réquiem u de-molu (1836). Ta se dela odlikuju inventivnošću, a u njima je podvučen i dramski momenat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič