Predavanje o korejskoj književnosti 20. veka u utorak na Filozofskom fakultetu

Predavanje o korejskoj književnosti 20. veka održaće se u utorak, 6. juna u svečanoj sali (114) Filozofskog fakulteta.
Pod sloganom "Skokni do Koreje", korejska ambasada u Srbiji organizuje prve "Dane korejske kulture", čiji je cilj približavanje ove daleke zemlje i njene kulture stanovnicima Srbije. Srbija i Koreja gaje veoma dobre odnose u raznim oblastima i, uprkos velikoj razdaljini među državama, imaju mnogo toga zajedničkog.
 
U okviru bogatog programa koji obuhvata različite aktivnosti koje će se odvijati u Beogradu – muzičke događaje, izložbe, filmske projekcije, gastronomske čaorlije, K-pop i K-dramu – na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, u svečanoj sali (114) dr Mila Stamenković održaće predavanje o korejskoj književnosti 20. veka.
 
Predavanje nosi naslov "Uvod u modernu korejsku književnost" i osnovna ideja organizatora je da korejsku književnost koja dugo nije bila dostupna srpskoj publici usled velikih jezičkih barijera, predstavi na najbolji način. Predavanje će obuhvatiti istorijske i kulturne događaje krajem 19. i tokom 20. veka koji su uticali na promene u Koreji, koje su se posebno odrazile na rađanje novih pravaca, trendova i tematike u književosti. Korejska književnost gradila je ugled na svetskoj književnoj sceni svojom tamnom, transgresivnom fantastikom i delima pisaca kao što je Han Kang.
 
Dr Mila Stamenković završila je japanski i korejski na Filološkom fakultetu u Beogradu (2000-2004). Posle završenog kursa korejskog u Koreji nastavila je studije i upisala  master i doktorat na Akademiji za korejske studije gde je doktorirala 2014. na modernoj korejskoj književnosti. Na Hankuk univerzitetu predavala je srpski jezik od 2010. do februara 2017.
Na ovom književnom predavanju govoriće o specifičnostima savremene korejske književnosti i spremno odgovorita na sva pitanja. 
 
Predavanje će početi u 11 časova, a ulaz na predavanje je slobodan.
 
Detaljan program "Dana korejske kulture" možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".