Izložba dečijih radova u dvorcu Eđšeg 14. juna

Izložba dečijih radova, finalni deo kreativnog projekta pod nazivom "Likovna radionica za decu u dvorcu Eđšeg", biće otvorena u sredu, 14. juna, u 18 časova u dvorcu Eđšeg, u čijem su prostoru i nastali crteži.
Izložbu će otvoriti načelnica uprave za kulturu i privredu grada Novog Sada  Vesna Srdanov i pomoćnik direktora Kulturnog centra Novog Sada Sunčica Marković.
 
Kulturni centar Novog Sada je početkom marta, počevši od manifestacije Antićevi dani, realizovao  projekat pod nazivom "Likovna radionica za decu u dvorcu Eđšeg".
 
Inicijativa za ovakvu vrstu edukacije pokrenuta je od strane pomoćnika direktora Kulturnog centra Novog Sada i urednice programa u dvorcu Eđšeg Sunčice Marković. Radionica je bila besplatna i otvorena za izrazito talentovanu decu, zainteresovanu da se, jednom nedeljno u autentičnom prostoru dvorca Eđšeg,  upoznaju sa likovnim tehnikama i pravilima likovnog oblikovanja. Radionica se sastojala iz određenih zadatih tema na koju su deca imala zadatak da kreativno odgovore uz pomoć mentora, akademskih slikarki, Danijele Vimić i Smilje Kubet, koje su zahvaljujući svom bogatom pedagoškom iskustvu uspešno vodile radionicu gotovo četiri meseca i time održale interesovanje i motivaciju polaznika radionice.
 
Teme za radionicu bile su: Ilustruj svoju omiljenu Mikinu pesmu; Oslikavanje uskršnjih jaja; Ovo sam ja; Dvorac; Tavanica dvorca; Pogled iz dvorišta dvorca; Projekti Đerđa Molnara; Moj rad za izložbu.
 
Ova radionica, pored svog primarnog edukativnog cilja, i razvijanja kreativnosti polaznika kroz učenje likovnih tehnika i pravila likovnog oblikovanja, predstavlja i svojevrstan vid socijalizacije dece, vršnjačke edukacije kao i svojevrsne inkluzije.  Zbog velikog interesovanja likovna radionicu će biti produžena i za vreme letnjeg raspusta, ali i početkom naredne školske godine. Tim povodom, organizatori iz Kulturnog centra Novog Sada i realizatori radionice pozivaju talentovanu decu koja nisu do sada učestovala, da se priključe. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejl adrese radioniceudvorcu@gmail.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič