Francuski umetnik Žilijen de Kazabjanka oslikaće mural na Keju

Izložba fotografija murala Žilijena de Kazabjanke koji krase fasade brojnih gradova sveta, poput Pariza, Njujorka, Varšave, Moskve, Jerusalima, San Franciska i drugih, biće otvorena danas, 18. avgusta, u 20 sati, u Galeriji Matice srpske.
Ovaj francusko-korzikanski vizuelni umetnik osmislio je "Outings project" kao globalni umetnički projekat čiji je glavni cilj demokratizacija klasične umetnosti kroz izradu murala inspirisanih umetničkim nasleđem.
 
Tokom trajanja izložbe on će na fasadi zgrade na Trgu neznanog junaka 1a, sa pogledom na Beogradski kej, izraditi mural koji predstavlja motiv sa slike Anđeo mira I Stevana Aleksića iz kolekcije Galerije Matice srpske.
 
Takođe, održaće radionicu izrade murala za dvadestak učesnika uzrasta od 14 do 19 godina, koji su se prijavili na javni poziv za učešće.
 
Izložba će biti otvorena do 17. septembra.
  • NS

    19.08.2017 09:22
    A, sta je sa novosadskim umetnicima? A, da, sad se setih...otisli su
  • ex chapman

    18.08.2017 15:11
    Žilijen, drago mi je
    ove k'o da si iz akomulatora izvadio :)
    šalu na stranu, sviđa mi se ovo što je na slici. a još više mi se sviđa Aleksićev Anđeo mira. žao mi je što ga neću videti u monumentalnom izdanju preko cele fasade. ali bar sam video original. većina Novosađana nije iako im je pod nosom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič