Predavanje o Johanu Fridrihu Overbeku u GMS

Predavanje "Između istorije i vere: Johan Fridrih Overbek i umetnost srpskih nazarena" održaće se danas, 10. novembra, u Galeriji Matice srpske.
Predavanje o Johanu Fridrihu Overbeku u GMS
Foto: 021

Predavanje se organizuje u okviru izložbe "Dimitrije Avramović. Umetnik evropskih okvira i srpskog konteksta".

Upoznavanjem publike sa istorijom i likovnom poetikom nazarenskog slikarstva, autor izložbe dr Igor Borozan govoriće o nemačkom umetniku Johanu Fridrihu Overbeku, koji je jedan od utemeljivača koncepta nove religiozne slike. U tom kontekstu, biće sagledano stvaralaštvo Dimitrija Avramovića kao jednog od ključnih prenosioca nazarenskih likovnih ideja na tlo mlade Kneževine Srbije. Ovim završnim predavanjem biće zaokružena priča o izuzetnom značaju Dimitrija Avramovića čije je stvaralaštvo uticalo na razvoj srpske umetnosti XIX veka.  

Predavanje će početi u 19 časova.

Izložba je otvorena do 12. novembra. Tokom vikenda u 11 i 17 časova biće organizovana kustoska vođenja kroz izložbu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič