Grafičar Rastko Ćirić u četvrtak u KCNS

Susret u okviru ciklusa "Art ekskluziv" održaće se u četvrtak, 14. decembra, u Kulturnom centru Novog Sada.
Grafičar Rastko Ćirić u četvrtak u KCNS
Foto: 021.rs
Ovoga puta novosadskoj publici predstaviće se Rastko Ćirić, redovni profesor ilustracije i animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Moderator je grafičar i dizajner Doru Bosiok.
 
Program će početi u 19 časova.
 
Rastko Ćirić je renomirani grafičar čije polje delovanja se prostire od ilustracije, preko grafičkog dizajna - zaštitinih znakova, knjiga, plakata, ekslibrisa, do stripa i animacije. Imao je četrdeset samostalnih izložbi širom sveta, autor je četrnaest animiranih filmova, objavio brojne knjige kao pisac i ilustrator. Bio je saradnik-ilustrator Njujork Tajmsa (New York Times Book Review). Osvojio je preko 70 nagrada na najvažnijim svetskim festivalima animacije i grafike.
 
Pokretač je studijskog programa za Animaciju na FPU, kao i rukovodilac Programa za digitalnu umetnost na interdisciplinarnim doktorskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član je ULUPUDS-a, ASIFA, Ekslibris društva Beograd, Udruženja stripskih umetnika Srbije. Uz grafiku i animaciju, Rastku Ćiriću je muzika izuzetno važan aspekt umetničkog izražavanja. Autor je muzike za nekoliko animiranih i dokumentarnih filmova i međunarodno zapaženog muzičkog projekta The Rubber Soul Project, nadahnutog Bitlsima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič