Dva koncerta kamerne muzike u četvrtak u Zavodu za kulturu Vojvodine

Dva koncerta kamerne muzike održaće se u četvrtak, 14. decembra, u Zavodu za kulturu Vojvodine.
Dva koncerta kamerne muzike u četvrtak u Zavodu za kulturu Vojvodine
Foto: 021.rs
Od 19:30h
 
Misstiq Duo
Hilda Sečenji- violončelo 
Noemi Szőke- saksofon 
 
Od 21h 
 
Kamerni duo Tasić/Krajišnik
Aleksandar Tasić - klarinet
Zoran Krajišnik - gitara
 
Ansambl Misstiq Duo je osnovan 2016. godine. Za ovaj kratak period od osnivanja do danas Misstiq Duo je već imao brojne nastupe u inostranstvu. U Budimpešti, Baji, Debrecenu, Pečuju. Na repertoaru imaju transkripcije dela iz klasicizma, romantizma, ali u najvećem broju izvode dela iz 20. veka i savremene muzike. Hilda Sečenji je studirala u Novom Sadu, gde i trenutno radi na Akademiji umetnosti kao stručni saradnik. Noemi Szoke je osnovne studije završila u Beču, a master diplomu je stekla u Debrecenu.
 
Kamerni duo Tasić/Krajišnik osnovan je 2007. godine i čine ga profesori Akademije umetnosti u Novom Sadu - klarinetista Aleksandar Tasić i gitarista Zoran Krajišnik. Oformljen sa namerom da neguje i proširuje  repertoar za ovu neobičnu kamernu formaciju, duo Tasić/Krajišnik je do sada imao veliki broj koncerata na nekim od najprestižnijih festival u zemlji i regionu/Gitar Art Festival-Beograd, Kotor Art, Summer Guitar Festival-Herceg Novi, Novosadsko muzičko leto, Somus-Sombor... Zavod za kulturu Vojvodine je 2010. godine objavio njihov disk "Ben ritmato e deciso".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".