Predstava "Dok čekamo Godoa" u četvrtak u SNP-u

Predstava "Dok čekamo Godoa", po motivima drame Samjuela Beketa, biće izvedena u četvrtak, 21. decembra na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
Predstava "Dok čekamo Godoa" u četvrtak u SNP-u
Foto: 021
Režija: Vukašin Ranđelović, Udruženje "Otelotvorenje" i Akademija umetnosti Novi Sad
 
Igraju: Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Miloš Lazić, Vukašin Ranđelović, Stefan Beronja
 
O predstavi: jedan od najznačajnijih dramskih tekstova 20. veka, tragikomedija u dva čina, koju je Samjuel Beket napisao 1949, a prvi put je postavljena 1953. u Teatru Babilon u Parizu. Zbog svoje filozofske sadržine, mnogi ovo delo nazivaju misterijom koja je zamotana u enigmu. Radnja se odvija na seoskom drumu, kraj drveta, gde dva glavna lika Vladimir i Estragon čekaju Godoa. Stavljeni u situaciju na koju ne mogu da utiču, Vladimir i Estragon pokušavaju da prekrate vreme radnjama koje im na prvi pogled izgledaju razumne. Dok čekaju Godoa, oni upoznaju i misterioznog putnika Poca i njegovog slugu Srećka. U književnoj kritici ovo delo je tumačeno kao mračna alegorija čovekove potrage za smislom. Da li je ovo tumačenje tačno i da li je ta potraga za smislom stvarno toliko mračna ili je samo sastavni deo života, da li će ovoga puta Godo doći ili ne, ostaje da otkrijemo zajedno. 
 
Predstava je nastala kao master rad Peđe Marjanovića na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
 
Program će početi u 20:30 časova.
  • Zivan

    17.12.2017 22:04
    Najava je zagonetno napisana, da namami publiku, tako bi i trebalo. Deluje da će reditelj na nov način protumačiti Godoovu dramu apsurda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič