Izložba dečijih radova od danas u Beljanskom

Izložba dečijih radova realizovanih u okviru edukativnog programa "Svestrani umetnik Jefto Perić", biće otvorena danas u Spomen - zbirci Pavla Beljanskog.
Radovi su nastali kao rezultat programa organizovanog povodom obeležavanja pola veka od smrti umetnika. Ovim projektom nastavljena je i dugogodišnja saradnja muzeja i Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo". 
 
Kroz priču i igru predstavljen je specifičan slikarski postupak Jefte Perića, kojeg se umetnik pridržavao do kraja karijere, kao motiv ovogodišnjeg ciklusa kreativnih radionica. Na primeru tri Perićeva dela iz kolekcije njegovog prijatelja Pavla Beljanskog i dokumentacije o umetniku iz fonda ovog muzeja, učesnicima je zahvaljujući interaktivnom pristupu temi na zanimljiv način ukazano na različita interesovanja i priče iz njegovog života. 
 
Ciklus je počeo omiljenim programom, vanmuzejskom radionicom Kustos u vrtiću, pokrenutom 2010. godine i prilagođenom potrebama starosnih grupa od četiri do sedam godina. Nakon druženja sa kustosom i upoznavanja sa temom, zainteresovana deca dolazila su u muzej i susretala se sa delima o kojima se prethodno razgovaralo u vrtiću. U praktičnom delu radionice omogućeno im je zatim da se oprobaju u različitim likovnim tehnikama (koristeći voštane, drvene, tempere ili vodene boje, grafitne olovke itd). Kao i prethodnih godina, završna izložba prikazaće rezultate ovih istaživanja, a publika će moći da pogleda radove svih učesnika, iz devet vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", Novi Sad: Kolibri, Detelina s četiri lista, Čigra, Kalimero, Guliver, Lane, Palčica, Dunavski cvet, Veverica.
 
Otvaranje izložbe je u 11 časova, a postavka se može pogledati do 1. aprila.
 
Tokom trajanja izložbe, pored edukacije za vaspitače Predškolske ustanove, biće održan i osmomartovski program "Mami na dar", u okviru obeležavanja Međunarodnog dana žena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič