Predstava "Dok čekamo Godoa" večeras u KCNS

Predstava "Dok čekamo Godoa" biće izvedena večeras u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.
"Dok čekamo Godoa" je predstava nastala iz rada na anti-dramskom tekstu Semjuela Beketa "Čekajući Godoa" - jednom od najznačajnijih dramskih tekstova 20. veka (ova kontradiktornost je slučajna). Oslanjajući se na teme i motive dela, ekipa predstave je već postojeću strukturu drame razvila u onom pravcu u kojem bi, kako oni kažu, sam Beket to uradio da je imao priliku da se sretne sa njima i svoj tekst pročita iz perspektive iz koje su ga oni pročitali.
 
Navodeći kao alibi - osećanje da, komunicirajući sa mrtvim piscem, ga razumeju možda čak bolje nego što je on sebe razumeo, ovi mladi ljudi su dali sebi za pravo da skrate komad na samo tri sata, postigavši pri tome vremensku diskrepanciju.
 
Kao objašnjenje dodali su: "Mi, pre svega, verujemo u povrće i simbole koji nas okružuju. Smatramo da je za razliku od jedinice i dvojke, trojka živahna i druželjubiva, spremna je da oko sebe napravi dar-mar i prilagodljiva je svakom okruženju. Izuzev kada joj okruženje previše zamera na njenoj lakomislenosti i naivnosti. Pored toga, najznačajnija životna lekcija koju broj tri nosi sa sobom glasi – iz dečijih usta izlaze najveće reči mudrosti." (Da li kada kažu deca misle na sebe ili ne, iz prethodnog teksta ne može se tačno utvrditi, a možda, ni iz ove pozorišne predstave.)
 
Igraju:
 
Vladimir: Peđa Marjanović
Estragon: Aljoša Đidić
Poco: Miloš Lazić
Srećko: Vukašin Ranđelović
Dečak: Stefan Beronja
Režija: Vukašin Ranđelović
Dizajn svetla: Nikola Marinkov
Scenografija: Jelena Prokopović
Produkcija: Udruženje Otelotvorenje i AUNS
 
Početak predstave je u 21 čas. Karte se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra svakog dana od 19 do 21 čas i na sam dan predstave, a po ceni od 450 i 300 dinara (za studente). 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".