"Pt/Tearpalm", "Dichotomy Engine" i "MRT" u CK13

Koncert sastava "Pt/Tearpalm", "Dichotomy Engine" i "MRT" održaće se danas, 23. juna, u Omladinskom centru CK13.
"Pt/Tearpalm" je sastav iz Niša, nastao kao plod saradnje između Željka Ljubića Pitija, gitariste poznatog po svom radu sa bendom Goribor, čiji je bio jedan od originalnih članova i osnivača i eksperimentalnog elektronskog sastava Tearpalm. Iza sebe imaju dva studijska albuma, "Osvit" iz 2012. godine, objavljen sa "Slušaj najglasnije!" i "Drugi", objavljen 2015. godine za "93DOT93". Ovo će biti prva prilika da ih Novosađani vide i čuju uživo.
 
"Dichotomy Engine" je započeo 2007. godine kao solo projekt Dražena Đorđevića. Nakon raspada njegovog matičnog benda, Dražen se okreće manje konvencionalnoj muzici i kreće sa snimanjem i izvođenjem eksperimentalne muzike. "Dichotomy Engine" stvara muziku koja je različito opisana kao "noisegaze, drone & ambient". Zvuk Dichotomy Engine se stalno razvija, istražujući mnoge nove načine snimanja i živih nastupa.
 
"MRT" je eksperimentalni industrijal projekat, a glavni fokus su im buka, distorzija, snovi i eksperimentalna elektronika. MRT je nastao 2007. godine i do sada iza sebe imaju osam albuma i dva EP izdanja. Mada do sada imaju samo jedan nastup uživo, MRT neprestano radi muziku za pozorište i film. 
 
Svirka će početi u 21:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič