Košarkaši ubedljivom pobedom do plasmana na Olimpijske igre

Košarkaši Srbije plasirali su se na Olimpijske igre, pošto su u finalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira ubedljivo pobedili Portoriko sa 108:77 (37:11, 23:16, 22:29, 26:21).
Portoriko je prvi poveo trojkom, ali je Srbija posle toga napravila seriju od 24:0, stekla ubedljivu prednost i nije je ispuštala do kraja meča.
 
Ovo će reprezentaciji biti prve igre od 2004. godine, i prve pod imenom Srbija.
 
Ceo pobednički tim igrao je poletno, a najefikasniji su bili Bogdan Bogdanović sa 26 poena i osam skokova, i Nikola Jokić sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija.
 
Portoriko je predvodio Džej Džej Barea sa 22 poena.  
 
Anhel Vasalo je postigao trojku za vođstvo Portorika 3:0 posle 17 sekundi igre, a onda je počela "rapsodija" Srbije. Stefan Birčević je odgovorio trojkom, a onda su se ređali poeni Nikole Kalinića, Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i ostalih, tako da je domaći tim posle serije 24:0 poveo 24:3.
 
Taj nalet prekinuo je na trenutak Riki Sančes Rosa košem, ali je Srbija nastavila da "rešeta" i već u prvih 10 minuta je došla do velikih 30 poena prednosti, 37:7.
 
Domaći tim je posle prvih 15 minuta igre imao čak 20 asistencija i jako dobar šut iz igre.
 
Srbija je na poluvremenu vodila 60:27, a meč je rešen već posle 10 minuta, pošto je domaći tim igrao koncentrisano i nije se opuštao, niti dozvolio rivalu ni malo nade.
 
Nešto više od 17.000 ljudi u Areni dočekalo je kraj meča na nogama, uz pesmu "Marš na Drinu", a reprezentacija je posle zvuka poslednje sirene pozdravljena ovacijama i gromoglasnim aplauzima.
 
Konačan raspored i plasman na Olimpijskim igrama u Riju biće poznat naknadno.
 
Đorđević: Srećan sam i ponosan
 
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je plasmanom na Olimpijske igre urađen prvi deo posla, a istakao je da je ponosan na tim.
 
"Šta reći posle ovakve partije? Sve čestitke momcima, velika zahvalnost svim članovima stručnog štaba i gradu i državi koji su nam pomogli da se turnir igra ovde. Mislim da smo na pravi način vratili svima. Što se tiče same utakmice danas, mislim da smo apsolutno maksimalno spremni, ozbiljni, muški, u velikom zajedništvu izašli na teren i odigrali utakmicu. Od početka do kraja nije bilo govora da ćemo ni malo spustiti gard", rekao je Đorđević.
 
"Ponosan sam na igrače koji su mi dozvolili da ih treniram. Možda ne izgledam tako, ali sam stvarno izuzetno srećan i ponosan", rekao je Đorđević.
  • Laza

    10.07.2016 01:48
    Velika noc za jugoslovensku skolu kosarke - po prvi put ce na Olimpijadi igrati i "A" i "B" reprezentacija.
  • Неђо из Кистања

    10.07.2016 01:03
    Србија
    Како играју ови момци. Можемо далеко у Рију, а даће Бог и да нам Хрвати налете у неком рецимо четвртфиналу.
  • Zivan

    10.07.2016 00:42
    Lepo je sto su uverljivim pobedama obezbedili uccesce na predstojecoj Olimpijadi, ali od kossarkasa se iz Ria occekuje medalja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016