Košarkaši Srbije bez Bjelice na OI u Riju

Reprezentativac Srbije u košarci Nemanja Bjelica zbog povrede neće igrati na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru.

"Veoma sam vezan za reprezentaciju i mnogo mi je žao što neću biti u timu. Sedam godina sam svako leto provodio sa nacionalnim timom i teško je prihvatiti da neću moći da pomognem ekipi na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre", rekao je Bjelica.

Na detaljnim lekarskim pregledima u Minesoti je ustanovljeno, kako je objavljeno, da njegova povreda zahteva još najmanje tri nedelje oporavka i rada po posebnom programu.

Bjelica je naveo da se složio sa selektorom Aleksandrom Djordjevićem da tako veliko takmičenja zahteva fizički potpuno spremne igrače, što on trenutno nije.

"Moram da zalečim povredu zbog koje mi se neće ostvariti velika želja da nastupim na Olimpijadi, ali se nadam da ću ostvariti san na sledećim Igrama. Svim srcem ću biti uz saigrače u Riju i verujem da tamo mogu da naprave dobar rezultat", dodao je on.

Bjelica je u subotu bio na Kopaoniku, gde se reprezentacija Srbije priprema za Olimijske igre.

Krilni košarkaš Minesote je standardni reprezentativac Srbije od 2009. godine, od kada je nastupao na četiri evropska i dva svetska prvenstva. Sa državnim timom osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009, kao i na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Za seniorski državni tim nastupao je 124 puta i postigao 928 poena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016