Najbolji svetski golferi neće na OI zbog para, a ne zbog zika virusa

Najbolji svetski golferi propustiće Olimpijske igre u Rio De Žaneiru zbog toga što neće biti novčanih nagrada, saopšteno je danas iz rukovodstva takmičenja.

"Oni su pokušali da okrive zika virus, ali se ispostavilo da ne dolaze u Rio jer neće biti novčanih nagrada", rekao je predsednik organizacionog odbora Igara u Riju Karlos Nusman.

Džejson Dej, Dastin Džonson i Rori Meklroj izjavili su da je zika glavni razlog što neće učestvovati na Olimpijskim igrama, a posle njih povukao se i Džordan Spit, koji je naveo da je to učinio iz zdravstvenih razloga.

Odsustvo četvorice najboljih golfera moglo bi da bude prepreka za budućnost tog sporta na Olimpijadi, koji će se ove godine igrati prvi put posle 112 godina. Golf ima garantovano mesto i na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju, ali je upitno da li će ostati sastavni deo posle njih.

Pored zike, golferi su kao razloge za odustajanje navodili i brige oko bezbednosti, a neki su se i žalili da je učestvovanje na tom turniru ubačeno u već gust raspored.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016