Maradona odbacio optužbe za rasizam

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona odbacio je optužbe da je učinio rasistički gest prema navijaču iz Južne Koreje.
"Video sam momka iz Azije u dresu Argentine. Iz daleka sam pokušao da kažem kako je taj gest jako lep, kako i Azijci pružaju podršku Argentini. To je sve, dajte ljudi", naveo je Maradona na svom Fejsbuk profilu.
 
Kako su juče preneli britanski mediji, Maradona je nakon mahanja i slanja poljubaca gledaocima, iskosio oči i na taj način navodno ismejao navijače iz Južne Koreje.
 
Propisi Fife zabranjuje diskriminaciju timova, zvaničnika i navijača na utakmicama koje organizuje.
 
U odgovoru Asošiejted presu, Fifa se pozvala na svoj propis protiv diskriminacije, ali nije komentarisala incident.
 
Maradona se takođe izvinio zbog pušenja tompusa na stadionu, uprkos zabrani pušenja na stadionima Svetskog prvenstva. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).