Vojvodina spremna za Velšane, očekuje se pun Karađorđe

Večeras se na Karađorđu igra meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i velškog Konah’s kija.

Vojvodina je u prvom kolu izbacila kotorski Bokelj ukupnim rezultatom 6:1, ali trener Novosađana Nenad Lalatović upozorava da ništa slično ne treba očekivati protiv gostiju iz Velsa.

- Protivnik koji nas čeka je skroz drugačiji i mnogo kvalitetniji od Bokelja. Velški fudbal je u velikom usponu i mnogo tamošnjih igrača igra u engleskoj Premijer ligi. Prema onome što smo videli od njih, oni su snažan tim, tipičan ostrvski. Igraju na duge lopte, na skok i duel, a svaki prekid na oko 50 metara od gola, njihovi centralni istrčavaju napred kao špicevi - ocenjuje Lalatović.

On naglašava da je cilj njegovog tima plasman u narednu rundu.

- Daćemo sve od sebe da to ostvarimo. Trudićemo se da izbegnemo njihov stil igre. Treba da budemo agresivni i što brži. Naši navijači su nam bili 12. igrač u pobedi nad Bokeljom, nadam se da ćemo ponovo zajedno ostvariti novu pobedu i proći dalje - rekao je Lalatović.

Kapiten Novosađana Dejan Meleg smatra da je najvažnije maksimalno skoncentrisano ući u utakmicu.

- Bitno je i to da imamo veru u pobedu, kao i da ne uđemo u "tuču" s protivnikom, jer on u sastavu ima prave fajtere i igrače naviknute na takvu igru. Igraćemo fudbal, truditi se da ispoštujemo dogovor s trenerom i spustićemo loptu na zemlju. Dobro smo pripremljeni i čini mi se da polako dolazimo do željene igre, jer smo već pola godine zajedno i dobro smo se upoznali - kazao je Meleg.

Napadač Nikola Trujić zna da su Velšani čvrsta i hrabra ekipa, žustra i borbena.

- Jasno je da pobedničku kuću treba da gradimo od čvrstog temelja, od sigurne defanzive. Nekako mi se čini da se prosto osilimo kada povedemo. Zato ističem značaj što bržeg vođstva jer bi nam to otvorilo put do sigurnog trijumfa - kaže Trujić.

Igrače i rukovodstvo u međuvremenu je dodatno motivisala "finansijska injekcija". Zbog neovlašćeno skinutih preko pola miliona evra sa računa kluba, novosadski prvoligaš je trenutno u blokadi pa kasne četiri plate, ali je uprava našla način da im isplati premije za prolaz u drugu rundu evropskih kvalifikacija, kao i jednu platu što će biti dodatni motiv pred duele na Karađorđu i revanš u Velsu.

S druge strane, menadžer Konah’s kija Endi Morison kaže da su u njegovom stručnom štabu svi svesni da im protiv Vojvodine neće biti lako.

- Iskreno, najpre smo bili iznenađeni temperaturom ovde u Srbiji, pošto nismo znali da je ovde baš toliko toplo. S druge strane, raduje me stanje terena i posebno sam stadion, tako da sa uzbuđenjem očekujemo meč. Znamo da neće biti lako, ali borićemo se da pobedimo. Gledali smo prethodne dve utakmice Vojvodine protiv Bokelja i analizirali igru protivnika. U Crnoj Gori je bio neizvestan meč, ali u Novom Sadu, Vojvodina je pokazala da je mnogo bolji tim i lako je mogla da postigne čak i 10 golova. Iz tog razloga, svesni smo da nam neće biti lako, ali daćemo sve od sebe - rekao je Morison.

Utakmicu između Vojvodine i Konah’s kija sudiće Rus Aleksej Nikolaev. Susret počinje u 20 časova, a ulaznice se prodaju i dele na glavnoj blagajni stadiona od 13 časova do početka meča.

Podsetimo, karta za zapad košta 500 dinara, dok će besplatne ulaznice za istok i sever moći da se preuzmu na blagajni po ranije utvrđenim pravilima.

Dodajmo da danas i preostala dva srpska predstavnika igraju mečeve 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Partizan će od 20:15h dočekati poljsko Zaglebje, dok Čukarički od 20:30h gostuje mađarskom Videotonu.

  • cane

    14.07.2016 11:47
    Ajmo Voso
    Idemo veceras da overimo kartu za trece kolo! Svi na stadion i bodrenje od prve do poslednje minute. Nema izgovora za odsustvo, nije vazno hoce li padati kisa, led ili bilo sta trece. Sve za Vosu!!!
  • Danijel

    14.07.2016 10:49
    Samo hrabro neka igraju i pobediće.
  • ALUMNI

    14.07.2016 10:29
    NOVOSAĐANI
    su isto spremni, SAMO VOŠA........!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.