VIDEO: Lak trijumf Vojvodine u Velsu, naredna prepreka Dinamo iz Minska

Fudbaleri Vojvodine večeras su na stadionu u Rilu savladali Konah’si ki sa 2:1 i ukupnim rezultatom 3:1 plasirali se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pred oko 500 gledalaca, među kojima je bilo i tridesetak navijača Vojvodine, strelac za Novosađane bio je Dejan Meleg u 7. i 49. minutu, dok je za domaće pogodio Majkl Vajld u 65. minutu.

Crveno-beli su večeras pokazali da su daleko kvalitetniji tim od ekipe iz Velsa, a za razliku od prvog meča demonstrirali su i veću efikasnost. U prvom poluvremenu je utakmica bila tvrda i rastrzana, ali se u nastavku domaći tim više otvorio nakon drugog primljenog gola, što su Novosađani iskoristili i u nekoliko navrata stvorili dobre prilike.

Već na samom početku, tačnije u 7. minutu Meleg je zatresao mrežu. On je fantastično šutirao iz slobodnog udarca, iskosa sa dvadesetak metara, i pogodio suprotni ugao golmana Denbija.

Vojvodina je posle vođstva imala inicijativu, ali je teško uspevala da probije odbranu domaćeg tima, dok su se Velšani uglavnom ograničili na odbranu i dugim loptama pokušavali da uposle svoje isturene napadače. Vredi istaći još jedan dobar pokušaj Melega iz slobodnog udarca, te dve poluprilike koje su imali Malbašić i Paločević. S druge strane, domaćin je samo jednom zapretio Kordiću i to krajem poluvremena.

U nastavku, u prvom ozbiljnijem napadu Paločević dobija dobru loptu u sredini i kreće ka šesnaestercu. Čini se da je fauliran na samoj ivici kaznenog prostora, ali sudija Kralovic svira penal koji Meleg pretvara u 2:0. Kapitenu Novosađana ovo je bio četvrti pogodak u četiri utakmice evropskih kvalifikacija.

Još nekoliko odličnih prilika ostalo je neiskorišćeno do kraja meča, pre svih Malbašića, Maksimovića i Zličića.

S druge strane, Velšani su uspeli da ipak daju jedan gol u 65. minutu. Naime, posle centaršuta Bejnsa, loptu je zakačio u petercu Vajld i savladao Kordića.

Ujedno, to je bilo sve od ekipe Endija Morisona kojeg je sudija zbog konstantnih prigovora udaljio sa klupe petnaestak minuta pre kraja.

Naredni protivnik Novosađana će biti Dinamo iz Minska koji je večeras u Irskoj savladao St. Patrik sa 1:0 nakon odigranih 1:1 u prvom susretu u Belorusiji. Prvi meč igra se 28. jula na Karađorđu, dok je revanš 4. avgusta u Minsku.

  • Darinac

    22.07.2016 09:42
    28. svi na stadion, Dinamo Minsk nije nepremostiva prepreka, mičili su se lošim Patsom.
  • Detos

    22.07.2016 00:11
    Svaka cast idemo dalje...
  • Pas Grbavičar

    22.07.2016 00:10
    Deco, pa igrajte se i zeazjte se!

    Nisu oni deco pametniji od vas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.