Častan oproštaj Vojvodine od Evrope, Lalatović ponosan na igrače

Fudbaleri holandskog AZ-a plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope nakon dvomeča sa Vojvodinom pošto su u revanšu u Alkmaru odigrali 0:0 sa Novosađanima i prethodno slavili na Karađorđu sa 3:0.

Vojvodina je htela, ali nije mogla, AZ je u ovom trenutku jednostavno kvalitetniji i iskusniji tim koji je u oba susreta kontrolisao utakmicu od početka do kraja.

Strateg crveno-belih Nenad Lalatović je u Alkmaru pokušao da sa tri nova igrača (Planić, Mićić i Ašćerić) osveži postavu, ali je ponovo nedostajalo kretivnosti u završnici, snage u duelima, više trčanja i hrabosti, posebno kada krene polukontra. Kao i na Karađorđu, Vojvodina je i večeras imala svoje dve-tri prilike, ali u ovakvim duelima one ne smeju ostati neiskorišćene.

Najbolji šansu imao je Meleg u 51. minutu susreta, kada je sam sebi stvorio prostor za šut, ali je za malo bio neprecizan, kao i nešto kasnije Puškarić koji je pokušao glavom. Treba pomenuti i odličnu kontru sa samog početka utakmice kada je Paločević pokušao da uposli potpuno samog Ašćerića, ali to nije izveo na pravi način.

U jednom trenutku činilo se da je Vojvodina i oštećena kada je Ašćerić pokošen u šesnaestercu, ali se ispostavilo da je on ipak prethodno bio u ofsajdu. Bilo je još nekoliko pokušaja sa distance ili sasvim solidnih proigravanja u šesnaesterac domaćeg tima koje gosti nisu iskoristili.

Malo za meč u kom se juri tri gola zaostatka, pa Lalatović može biti zadovoljan bar ispunjenim ciljem da njegova ekipa ostane neporažena u Holandiji. Treba istaći i da su Novosađani imali i sjajnu podršku sa tribina stotinak svojih najvernijih pristalica koji su često bili glasniji od mnogobrojnije domaće publike.

S druge strane, AZ je pokazao zašto je godinama unazad učesnik završnice Lige Evrope. Bio je dominantan, sa čvrstom odbranom i izuzetno raspoloženim u polukontrama Garsijom i Frajdejom. Imao je domaćin nekoliko prilika za gol, pre svega pomenuti dvojac, ali i Johanson i Flar pa se više puta istakao Kordić.

Trener Nenad Lalatović je čestitao svojim igračima na prikazanoj igri večeras u Alkmaru. - Jednostavno nije bilo lako igrati kada prvi meč izgubite sa 3:0 i ti naivno primljeni golovi koštali su nas plasmana dalje. Taktički smo danas dobro igrali i zatvorili prilaze golu, uz disciplinovanu igru pokazali smo da možemo više i žao mi je što nismo uspeli da postignemo bar jedan gol. Ipak, ishod je realan i po svemu prikazanom AZ zasluženo ide dalje - rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba AZ-a Jon Van den Brom je kazao da je zadovoljan jer ponovo nisu primili gol. - Svestan sam da utakmica nije bila vrhunskog kvaliteta, ali imali smo veliku prednost iz Novog Sada i to se odrazilo i na ovaj meč. Novosađanima želim sve najbolje u nastavku srpskog šampionata - rekao je holandski strateg.

Vojvodina ove kvalifikacije završava sa četiri pobede, tri remija i jednom izgubljenom - Bokelj (1:1, 5:0), Konahs'i ki (1:0, 2:1), Dinamo iz Minska (1:1, 2:0) i AZ (0:3, 0:0).

Sada se okreće obavezama u nacionalnom šampionatu gde u prvih pet mečeva ima četiri pobede i jednu nerešenu. Naredni susret očekuje je već u nedelju protiv Spartaka na Karađorđu, a onda će uslediti dvonedeljna pauza koja će izuzetno koristiti crveno-belima jer igraju u ritmu četvrtak-nedelja više od mesec i po dana.

SASTAVI:

AZ: Roše, Johanson, Flar, Van Ejden, Haps, Vujtens, Lukasen, Heriksen, Jahanbakš (Van Overem), Frajdej (Vegorst), Garsija (Dos Santos)

Vojvodina: Kordić, Planić, Antić, Miletić, Puškarić, Maksimović (Vukasović), Mićić, Meleg, Paločević, Malbašić (Trifunović), Ašćerić (Babić)

Sudija: Tobias Stiler (Nemačka)

Stadion "AFAS" u Alkmaru, gledalaca 8.500

  • Šonejac

    27.08.2016 10:34
    Ovaj put sam se vratio na vreme. Da je Voša prošla, to bi već bila dva čuda, što je previše...
  • NS49

    26.08.2016 04:54
    Svima našima svaka čast ali i solidnoj grupi navijača koja je ipak otišla u Nederland da navija.
    Na žalost tamo se obrću daleko veće pare u fudbalu nego kod nas pa su im i rezultati takvi.
  • Ja

    26.08.2016 01:43
    Slaninar 100%
    Zavrsili smo takmicenje u evropi ali se nismo obrukali,naprotiv! Ko zna sta bi bilo da nismo onako prosli pre nedelju dana...ali sta je tu je,idemo dalje! Okrecemo se prvenstvu i kupu,napred Voso!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.