Liga "B" timova Srbije bez Voše zbog manjka igrača

Fudbalska liga "B" timova Srbije startovaće 13. marta, ali bez Vojvodine koja nema dovoljno igrača da bi učestvovala u takmičenju.
Ligu će igrati 10 timova iz Super lige i Prve lige Srbije, među njima su i "večiti" Zvezda i Partizan, ali i Spartak iz Subotice, Radnički iz Niša, Čukarički i Voždovac. Ligu će moći da igraju svi registrovani igrači, koji prethodno nisu igrali redovno kolo tokom vikenda. Ipak, među njima neće biti fudbalera iz redova "crveno-belih".
 
Predsednik FK Vojvodina Dušan Mijić kaže za 021.rs da klub trenutno ima druge prioritete, ali i da nisu mogli da ispune uslove za učestvovanje u ligi, zbog nedostatka igrača.
 
"Ne mislim da je to propuštena prilika, prosto situacija je sada takva. Imamo mali fond igrača, podmladak smo napravili od najperspektivnijih igrača koji su rođeni 1998, 1999. i 2000. godine. Isto tako veliki broj mladih igrača nam je u Proleteru sa Slane Bare, kao i u Odžacima. Ostalo nam je toliko igrača koliko nam je potrebno za takmičenje tima u Super ligi", navodi Mijić.
 
Međutim, ukoliko se novo takmičenje nastavi i narednih sezona, prema Mijićevim rečima, za očekivati je da mu se priključi i Voša. Dok se to ne dogodi, Vojvodina će raditi na pojačavanju omladinske škole.
 
"Iskustvo nam je pokazalo da praktično naši omladinci nose teret finansiranja kluba. Mi imamo problem u tom segmentu, zbog toga smo sada sastavili ekipu omladinaca koji bi u budućnosti mogli da konkurišu za prvi tim, a potom i da ih prosledimo u inostranstvo kako bi klub mogao da se finansira. To nam je prioritet ove sezone, a nakon toga je moguće da se takmičimo i u 'B' ligi, uz to što bismo morali da pojačamo tim i dovedemo nekoliko mladih igrača", zaključuje Mijić.
 
Liga će se igrati svakog ponedeljka do 15. maja. Nakon toga kreće plej-of i igraće se po sistemu prvi protiv četvrtog i drugi protiv trećeg, dok će se finale igrati 29. maja. Utakmice se igraju na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, na Adi Ciganliji i u sportskom centru Teleoptik.
  • kaskade

    10.03.2017 17:34
    crveno bela bruka
    Vosa stalno gubi pa je i bolje da ne igra
  • beban

    10.03.2017 15:57
    boli nas q...c za vasu ligu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.