Turnir u čast Marijana Kozme

Vesprem je najavio da će organizovati turnir na kome će učestvovati klubovi za koje su igrali tragično nastradali Rumun Marijan Kozma, kao i povređeni Hrvat Ivan Pešić i srpski reprezentativac Žarko Šešum. Na tom turniru će učestvovati reprezentacije Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije. U međuvremenu je Marijanov otac, Peter Kozma, izjavio da želi da donira svoj bubreg povređenom saigraču njegovog sina iz Vesprema Ivanu Pešiću.

"Želim da pomognem mladiću koji je pokušao da spase mog sina", izjavio je Peter rumunskim medijima.
Posebno formirana grupa mađarske policije još uvek traga za Ivanom Stojkom, jednim od trojice osumnjičenih za tragediju. Šandora Rafaela i Đezea Nemeta je uhapsila austrijska policija, pošto su kolima pokušali da pobegnu, najverovatnije u Italiju. U pritvoru se našla i Rafaelova devojka, koja je vozila automobil.

Mađarska televizija je navela da je Kozmu u srce nožem ubo Rafael. Sva trojica osumnjičenih su Romi, a, po svemu sudeći, skovan je plan da se ide u Vesprem i osveti meštanin kojeg je istukao jedan od teških momaka u tom gradu. Nesrećnom igrom slučaja stradali su - drugi.

  • kalauz

    12.02.2009 11:01
    Zanimljivo je da je istog dana u Kraljevu ubijen 18-to godišnji Marko Simeunović koga je izbo nožem maloletni Rom.
    Moraju se uložiti ogromna sredstva da bi se ta nacionalna manjina obrazovala i civilizovano ponašla ali obzirom na njihov velilki broj, zatim priliv iz okruženja kao i njihov veliki natalitet to će biti veoma teško čak i uz stranu finansijsku pomoć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.