Kosovo postaje član FIBA

Svetska košarkaška federacija (FIBA) narednog meseca na Izvršnom odboru pimiće u članstvo kosovski savez.
Svetska košarkaška federacija (FIBA) narednog meseca na Izvršnom odboru pimiće u članstvo kosovski savez.

Kako se navodi, iako je FIBA ranije nekoliko puta odbijala zahtev kosovskog saveza, sada kao glavni adut ima to što je Kosovo primljeno u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) 9. decembra prošle godine.

Predsednik kosovskog saveza Erold Belegu bio je u četvrtak u Ženevi na sastanku sa generalnim sekretarom FIBA Patrikom Baumanom i potpredsednikom Turgajom Demirelom, gde su razgovarali o članstvu.

"Podneli smo sva dokumenta neophodna po Statutu FIBA i mislim da ovog puta nema razloga da ne budemo primljeni", rekao je Belegu za Večernje Novosti.

Košarkaški savez Srbije se godinama trudio i uspevao da stopira članstvo kosovskog saveza u FIBA. Izvršni komitet FIBA održaće se 12. i 13. marta u Ženevi.

  • Eugen

    08.02.2015 15:06
    danas ste tu gdje jeste
    Bilo je dovoljno 1991. bez rata pustiti ne samo Sloveniju, nego i Hrvatsku da ide svojim putem. Danas bi jedni drugima pomagali i situacija sa Kosovom nikada ne bi otišla tako predaleko. Ali ne , prevagnulo je Miloševićevo javno i prikriveno, svi Srbi u jednoj državi.Ufali ste se u JNA. Danas ste tu gdje jeste, Mira Marković u Moskvi, a Ivica Dačić ministar "spoljnih dela".
  • Eugen

    08.02.2015 15:03
    danas ste tu gdje jeste
    Bilo je dovoljno 1991. bez rata pustiti ne samo Sloveniju, nego i Hrvatsku da ide svojim putem. Danas bi jedni drugima pomagali i situacija sa Kosovom nikada ne bi otišla tako predaleko. Ali ne , prevagnulo je Miloševićevo javno i prikriveno, svi Srbi u jednoj državi.Ufali ste se u JNA. Danas ste tu gdje jeste, Mira Marković u svojhoj vili u Moskvi, a Ivica Dačić ministar "spoljnih dela".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).