Košarkaši Zvezde ponovo odbranili trofej u Kupu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom osvojili su Kup Radivoja Koraća trijumfom nad Mega Leksom sa 80:74 u niškom Čairu.
Košarkaši Crvene zvezde Telekom osvojili su Kup Radivoja Koraća trijumfom nad Mega Leksom sa 80:74 u niškom Čairu.

Crveno-beli su tako osvojili treću "Žućkovu levicu" zaredom, a osmi trofej u Kupu u istoriji, dok je Mega propustila šansu da osvoji prvi trofej.

Junak trijumfa Zvezde bio je Nikola Kalinić, koji je preuzeo odgovornost u samom finišu utakmice i postigao ključne poene kada se rezultat lomio.

Zvezda i Mega su odigrali zanimljivu utakmicu, punu preokreta, ali i grešaka. Milojevićevi izabranici su tokom većeg dela kontrolisali rezultat, u prvom poluvremenu ’crveno-beli’ nisu ni uspevali da im priprete, ali je potom usledilo buđenje.

Zvezda je zaigrala svoju igru u trećem periodu, ali se Mega nije predavala, a najveća borba viđena je u poslednjoj četvrtini. Mega se odlično držala do poslednja dva minuta, ali je tada zasijao Kalinić, koji je odigrao odlično i u napadu i u odbrani i prelomio utakmicu.

Najkorisniji igrač finala Kupa bio je Luka Mitrović sa 21 poenom i 12 skokova, odnosno indeksom 29. Nikola Kalinić je dodao 17 poena i pet skokova, Markus Vilijams 14 poena i osam asistencija, a Boban Marjanović deset poena i pet skokova.

U timu Mege, Nenad Miljenović je imao 21 poen i osam skokova, Nikola Jokić je upisao 18 poena, a Nemanja Krstić 14 poena i šest skokova. Dvocifreni učinak imao je i Rade Zagorac, sa deset poena i pet skokova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).