Košarkašice deklasirale Slovakinje

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela pripremni turnir u Lionu, pošto je danas ubedljivo savladala Slovačku sa 85:53.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela pripremni turnir u Lionu, pošto je danas ubedljivo savladala Slovačku sa 85:53.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Jelena Milovanović sa 19 poena, dok je Saša Čađo postigla 14. Slovakinje je predvodila Ana Jurčenkova sa 16 poena. Selektor Marina Maljković rekla e da je susret pokazao da je Srbija na pravom putu.

"Slovačka nije uopšte toliko naivan protivnik. Mi smo i timski i pojedinačno pokazali čvrst karakter i svaka igračica pojedinačno je maksimalno odradila svoju ulogu u ovom timu. Ova utakmica pokazala je da smo na pravom putu do željenog cilja i zato ćemo nastaviti vredno da radimo", rekla je Maljkovićeva posle utakmice. Srbija će narednu utakmicu igrati sutra od 21.00 protiv domaćina Francuske.

Srpske košarkašice se u Lionu spremaju za Evropsko prvenstvo, koje će se od 11. do 28. juna održati u Mađarskoj i Rumuniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).