Zvezdi titula posle 17 godina

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su sinoć u Pioniru, u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa, pobedili Partizan sa 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10).

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su sinoć u Pioniru, u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa, pobedili Partizan sa 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10).

Zvezda je šampion države postala posle 17 godina, a ujedno je i prekinula niz Partizana od 13 uzastopnih titula. Crveno-beli su krunisali sezonu u kojoj su osvoji tri titule. Izabranici Dejana Radonjića prethodno su osvojili Kup Srbije i trofej u ABA ligi, čime su izborili učešće u Evroligi naredne sezone.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je njegova ekipa imala sezonu iz snova.

"Sigurno može bolje od ovoga, ali ko će sad o tome da razmišlja. Ovo je sezona iz snova. Igra u ovoj finalnoj seriji nije bila na željenom novou, brojne utakmice i umor su učinili svoje, ali ogromno srce i uspeh kakav Crvena zvezda ne pamti. Ne znam šta da kažem osim da mi je izuzetno drago što sam, ne kapiten, nego što sam deo ove ekipe", rekao je Mitrović.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je njegov tim dao maksimum i priznao da je Crvena zvezda zasluženo osvojila titulu prvaka Srbije.

"Čestitam Zvezdi na osvajanju titule. Ta radost mi nije nepoznata, a prvenstvo Srbije nije nevažno i svaki trofej ima iracionalnu vrednost. Zvezda je napravila sjajan rezultat, osvojili su tri trofeja i igrali Top16 Evrolige. I mi smo imali slične sezone, ali nismo ih iskoristili na pravi način", rekao je Vujošević. On se zahvalio njegovim igračima na tome, kako je naveo, što su radili u nenormalno teškim uslovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).