Đorđević trenira Bajern naredne tri godine

Aleksandar Đorđević preuzima minhenski Bajern.
Sve je dogovoreno, do poslednjeg detalja, ostalo je samo još da se ozvanični trogodišnja saradnja. Prema nezvaničnim informacijama, to bi trebalo da se desi već sutra u glavnom gradu Bavarske pokrajine, u koju će doputovati srpski stručnjak.
 
S obzirom na to da su u poslednje dve i po godine učili od jednog od najcenjenijih evropskih stručnjaka Svetilava Pešića (koji će preuzeti ulogu savetnika), Bavarci su se odlučili za kontinuitet srpske trenerske škole i od starta je glavna opcija bila Đorđević.
 
Uslovno rečeno, jedini problem je bio taj što je ispred našeg stručnjaka bio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, pa nije želeo u konkretne pregovore da ulazi pre nego što se završi finalna utakmica u Beogradu kako bi potpuno bio koncentrisan na, do tada najvažnije takmičenje ove sezone za srpsku reprezentaciju. Tek kad je Srbija izvadila kartu za Rio, Bajern je krenuo "u napad" koji je morao da bude izveden u najstrožoj tajnosti, jer je još nekolicina klubova bila u niskom startu za Đorđevića. Ugovorena je trogodišnja saradnja, ali je na kraju ostalo samo da se ozvaniči.
 
Pošto su u međuvremenu, na Kopaoniku, počele pripreme reprezentacije Srbije za Rio, Đorđević nije želeo da propusti nijedan trening na srpskoj planini, kako ne bi remetio zacrtani plan. Uprava nemačkog kluba je imala razumevanja. Ujedno zadovoljna što je izvojevala veliku pobedu ovog leta, jer je uzela Đorđevića ispred drugih ekipa, odložila je promociju za sutra, tokom prvog i zapravo jedinog slobodnog dana našeg nacionalnog tima pre polaska za Argentinu.
 
Dolaskom u Bajern, Đorđević se, posle kratke pauze vraća u klupsku košarku. Podsećanja radi, prošlog leta je preuzeo Panatinaikos s kojim je osvojio Kup Grčke i plasirao se u četvrfinale Evrolige. Ipak dve strane su se razišle neposredno pred start nacionalnog plej-ofa.
  • Zivan

    24.07.2016 09:35
    Prilika za Djordjevica da Bajern dovede na visok evropski nivo i tako posredno pomogne da se kossarka u Nemacckoj popularisse i dobije na kvalitetu...
  • Motociklista

    24.07.2016 00:02
    Strašno
    Jako je interesantno da istog dana kada je objavio spisak reprezentativaca za Rio, potpiše i vredan ugovor?

    Izglaeda da je neko nagradio dobrog i poslušnog trenera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).