LŠ: Vojvodina poražena u Ljubljani nakon preokreta

Odbojkaši Vojvodine poraženi su na gostovanju od ACH Voleja iz Ljubljane sa 3:1 po setovima u petom kolu F grupe Lige šampiona.
Nisu uspeli crveno-beli da ponove igru iz prve utakmice protiv Slovenaca koju su ubedljivo dobili sa 3:0 na domaćem trenu. Viđena je velika borba u dvorani "Tivoli", ali su domaći igrači u presudnim trenucima bili hrabriji i odlučniji, što im je donelo pobedu pred domaćim navijačima.
 
Na samom početku prvog seta gledaoci su mogli da vide egal utakmicu. Igralo se poen za poen, a onda je Vemić vezao tri dobra servisa i rezultatski odlepio Vojvodinu. Ovo je bio ključan trenutak u prvom setu, dobrom odbranom crveno-beli odlaze na plus pet. Do kraja nisu ispustili prednost pa su dobili prvi deo igre sa 25:19.
 
Bolje su počeli Ljubljančani drugi set. Dobrom igrom u odbrani uspeli su da na tehnički tajm aut odu sa prednošću od 8:5. Međutim, prekinuli su Novosađani dobru seriju domaće ekipe i servisom Simića došli na samo poen zaostatka. Izjednačenje crveno-belima doneo je Čedomir Stanković koji je sam u bloku uspeo da zaustavi protivničkog korektora. Nisu imali gostujući igrači snage za kompletan preokret, pa je domaća ekipa boljom igrom u završnici uspela da dođe do izjednačenja u setovima, a ovaj je dobila sa 25:21.
 
Pruzeli su inicijativu domaći odbojkaši u trećem setu i ponovo su na tehnički tajm aut otišli sa tri poena prednosti. Neverovatno su igrali u odbrani na svim pozicijama, što im je donelo prednost od 14:9. Tražio je zatim Strahinja Kozić tajm aut, a nakon toga su Novosađani uhvatili rezultatski priključak i prišli na minus dva. Nedugo zatim uz tri bravure Aleksandra Minića Vojvodina dolazi do prednosti od 19:18. Uzbudljivo je bilo i u samoj završnici koju je ekipa iz Ljubljane dobila sa 29:27.
 
I u četvrtoj deonici su domaći igrači na tehnički tajm aut otišli sa poenom prednosti. Nije Vojvodina danas bila raznovrsna u napadu, delovali su bezidejno, pa su Slovenci lako mogli da čitaju napade Kozićeve ekipe. Prelomili su Ljubljančani meč kada su poveli sa 19:14. Do kraja nisu dopustili Novosađanima da im se približe i priveli su set kraju sa 25:18.
 
Najefikasniji u ekipi iz Ljubljane bio je Erik Mohalski sa 25 poena, dok je za ekipu iz Novog Sada Aleksandar Minić upisao 20 poena.
 
Vojvodina poslednji meč igra pred svojom publikom 26. januara protiv Lotosa iz Gdanjska, dok će ACH gostovati Modeni. 
 
Autor: 021.rs
  • Jovan

    22.01.2016 08:57
    Korektor
    Ne pamtim da je Vojvodina u zadnjih 30 godina imala goreg korektora od Minića. Napravio 20 poena za Vojvodinu, a "skrivio" barem još toliko za Slovence. Nema odraz, nema udarac-neverovatno je da Vojvodina nije u stanju da iznađe kvalitetnije rešenje od dotičnog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.