Vojvodina se porazom oprostila od Lige šampiona

Odbojkaši Vojvodine poraženi su na domaćem terenu od Lotos Trefl Gdanjska sa 3:1 po setovima u poslednjem kolu F grupe Lige šampiona.

Nije dobro funkcionisala odbrana crveno-belih večeras, u napadu su delovali bezidejno, izuzevši treći set i egzibicije mladog Davida Mehića koji je na trenutke uneo živost u večeras bledu ekipu Vojvodine. Poljaci su odigrali dobru utakmicu, a Šulc i Hebda su, pred oko 300 gledalaca na Spensu. vodili ekipu do trijumfa.

Tok utakmice

Obe ekipe su u ovu utakmicu ušle rasterećeno, ali su gosti bolje otvorili. U ranoj fazi je Lotos poveo i na prvi tehnički tajm aut otišao sa 8:6. Međutim, prišla je Vojvodina nakon tehničkog tajm auta na samo poen zaostatka serijom od 3:0, ali su se gosti još jednom odlepili pa je trener crveno-belih Strahinja Kozić zatražio tajm aut. Ipak, Lotos odličnom igrom u odbrani nije dozvolio ekipi iz Novog Sada da nakon pauze uhvati rezultatski priključak, pa su uvećali prednost na plus četiri. Još jednom su crveno-beli uspeli da priđu na poen zaostatka, zatim je Minić iz kontre pokušao da plasira preko bloka ali je lopta otišla van terena. Mirno su Poljaci ovaj set priveli kraju rezultatom 25:20.

Nastavili su gosti i u drugom delu igre u istom tempu. Nisu Novosađani imali prvo rešenje u napadu, pa su Poljaci kontrama preko raspoloženih Šulca i Hebde uspevali da dođu do lakih poena, a na tehnički tajm aut su otišli sa prednošću od 8:5. I nakon odmora su gosti nastavili da uvećavaju prednost, a u jednom trenutku su bili i na plus šest.  Međutim, ubacio je Kozić mladog Davida Mehića koji je pokrenuo crveno-bele i doneo izjednačenje od 19:19. Još jednom je ekipa iz Gdanjska potvrdila kvalitet i serijom od četiri vezana poena dobila je set sa 25:21.

Bolje su Novosađani počeli u trećoj deonici. Raspoloženi Mehić je znatno uticao na igru svoje ekipe od kako je dobio šansu, pa su crveno-beli na tehnički tajm aut otišli sa minimalnom prednošću. Nastavili je Vojvodina i nakon pauze sa dobrom igrom, povećala je na plus četiri, pa je trener Lotosa Andrea Anastasi morao da zatraži tajm aut. Nije ništa promenio taktički tajm aut Poljaka, Vojvodina se probudila i odlično je igrala do kraja ovog seta koji je dobila sa 25:19 i smanjila na 2:1 u setovima.

Četvrti, a ujedno i poslednji set su poljski odbojkaši dobro započeli. Na prvi tajm aut otišli su sa tri poena razlike, a na drugi rezultatom 16:10. Potpuno se raspala igra crveno-belih do kraja, pa je Lotos set dobio sa 25:17.

Vojvodina je ovogodišnje učešće u Ligi šampiona završila na trećem mestu grupe F sa 3 osvojena boda i saldom od jedne pobede i pet poraza. Prvoplasirana ekipa je Modena sa 16 bodova, drugo mesto je zauzeo Lotos Trefl sa 14, a poslednje mesto pripalo je ACH Voleju iz Ljubljane sa 3 osvojena boda.

Autor: 021.rs

  • ST

    26.01.2016 23:46
    Sve je sistemski unisteno,pa i Ok Vojvodina...Bg nam diktira kompletno bitisanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.