Kozić: Korak po korak do finala plej-ofa

Odbojkašima Vojvodine u završnom delu sezone predstoji borba za jedini preostali trofej - titulu prvaka države, a trener crveno-belih Strahinja Kozić kaže da ne razmišlja o finalu, već korak po korak, odnosno narednom protivniku.
Vojvodina je ligaški deo prvenstva završila na drugom mestu, sa 4 boda manje od Crvene zvezde. Ukupan bilans Novosađana bio je 16 pobeda i 2 poraza, a upravo je ta dva poraza pretrpela od beogradskih crveno-belih. 
 
Kako je trener Vojvodine Strahinja Kozić rekao za portal 021, ekipa ide korak po korak, a titula prvaka države sigurno je imperativ.
 
- Mi smo svoje ambicije pred početak prvenstva istakli, a prioritet je titula. Nažalost, desilo se da smo ispali u kupu. Takve stvari se dešavaju, kup je jedno drugačije takmičenje, ali mi ćemo iz ovoga izvući pouke i izaći mnogo jači. To je bio veliki udarac za sve nas, imali smo težak period iza sebe, sa dosta utakmica, što i jeste suština problema. Sada se "lečimo" dobrim treninzima, napravili smo dobru uvertiru pred plej-of i nadam se da ćemo odigrati kako smo planirali. Ponavljam još jednom, opravdanja za fijasko u kupu nema.
 
Protivnik Novosađanima u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa biće Ribnica iz Kraljeva. U ostalim utakmicama sastaju se Crvena zvezda - Radnički, Novi Pazar - Spartak Ljig i Niš - Partizan.
 
- Mi smo sa njima već imali dva susreta i relativno lako smo dobili te utakmice. Mislim da smo apsolutni favoriti, a jako je bitno da pokušamo da to završimo u dva susreta. Onda bismo imali skoro dve i po nedelje do polufinala plej-ofa, što znači da bismo se odmorili i dobro pripremili za polufinale. Ribnica je uradila planirano, izbegli su plej-aut, pa će sada rasterećeno ući u ovaj meč - kaže Kozić. 
 
Prednost Vojvodine u predstojećem plej-ofu jeste i učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, dok ostale ekipe Superlige nisi imale privilegiju da se nađu u najelitnijem klupskom takmičenju.
 
- Sigurno da je Liga šampiona bila velika škola za sve nas. Puno nam je značilo i bila nam je čast da igramo u ovakvom takmičenju, ali je s druge strane oduzela i mnogo vremena. Najveći plus je to što su mladi igrači mogli da osete igru na najvišem nivou, a ja stalno dajem šansu igračima koji predstavljaju budućnost kluba.
 
Jedan od igrača iz mladog pogona Vojvodine, David Mehić, tokom ove sezone najavio je da klub može ozbiljno da računa na njega. Polako izrasta u jednog od najkorisnijih i najbitnijih igrača ekipe, a svega mu je 19 godina.
 
- David je odlično iskoristio šansu koja mu je pružena. On je budućnost kluba i srpske odbojke, siguran sam da će mu ova sezona koristiti u narednoj u kojoj očekujem da bude jedan od nosilaca igre. Takođe, imamo jako dobre mlađe kategorije. Ima tu nekoliko zanimljivih igrača. Što se prvog tima tiče, tu su Kujundžić, Radović i Simić, koji već treću godinu igra i mnogo je napredovao. Klub ne treba da brine za svoju budućnost, jer zaista ima odlične mlađe kategorije. 
 
Tradicija je da srpski klubovi žive od prodaje igrača, tako će i Vojvodina na kraju sezone verovatno promeniti svoj sastav.
 
- Iako je rano pričati o tome, da, moraćemo da promenimo sastav nakon ove sezone. Mi ne možemo da stanemo u vrh sa vodećim evropskim klubovima, pa igrači kojima ističu ugovori moraju prvo da obezbede sebe, a mi im nećemo stajati na tom putu. U narednim godinama će mlađi igrači dobijati više šanse, što nam je i neki dugoročniji plan. Moram da dodam i da smo pored svih odlazaka, promena ekipe i finansijskih problema sa kojima smo se susretali, uspeli da ostvarimo veoma dobre rezultate sa mladom ekipom, a nadam se da ćemo tako i nastaviti - rekao je Kozić.
 
Vojvodina utakmicu protiv Ribnice igra sutra od 18:30 časova u maloj sali Spensa, a ulaz će biti besplatan.
 
Četvrtfinalna serija igraće se na dve pobede, drugi duel na programu je 20. marta u Kraljevu, dok bi u eventualnoj majstorici ponovo domaćini bili crveno-beli, 23. marta.
 
Autor: Dejan Đolović (Dejan@021.rs)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.