Vojvodina napravila brejk u Beogradu

Odbojkaši Vojvodine napravili su veliki korak ka tituli pobedom nad Crvenom zvezdom u gostima rezultatom 3:1, po setovima 25:23, 17:25, 23:25, 24:26.

Vojvodina je današnjom pobedom izjednačila rezultat, pa je sada 1 prema 1 u dobijenim utakmicama. 

Ekipa Strahinje Kozića pokazala je večeras da se s pravom našla u finalu plej-ofa i u poziciji da se bori za titulu.

Beogradski crveno-beli su bolje otvorili današnji meč. Igrali su kao u prvoj utakmici pre nekoliko dana, odbrana im je odlično funkcionisala, a u napadu su bili veoma efikasni. Vojvodina je konstantno jurila rezultat, ali je Zvezda uspela da set dobije sa 25:23.

Međutim, Vojvodina je u drugom delu igre pokazala zašto je igrala Ligu šampiona i počela je Beograđanima da pravi velike probleme. Razigrali su se kapiten Vemić, odličan je bio i Čedomir Stanković, pa su njih dvojica uspeli da pokrenu ekipu iz Novog Sada. Znatno su popravili blok, kao i servis i prijem, pa su drugi set dobili rezultatom 25:17.

U trećoj deonici Crvena zvezda je bila u vođstvu veći deo seta, a onda se odigrao ključni trenutak. Strahinja Kozić je, umesto Marka Nikolića, šansu dao Davidu Mehiću, koji je još jednom pokazao da na njega treba ozbiljno da se računa. Pri vođstvu Beograđana od 19:15, na servis je stao Mehić i poveo svoju ekipu do sjajne serije i preokreta, pa je Vojvodina set dobila sa 25:23.

Poslednji set je bio najuzbudljiviji na današnjoj utakmici. Zvezda je bolje počela, ali je Vojvodina rivala pratila u stopu. Nakon rezultatske klackalice domaćin je u završnici uspeo da povede 21:18, ali su se pitali i Novosađani. Ubrzo je usledio dobar servis Jovanovića, pe je Vojvodina anulirala prednost protivnika, koji je imao i dve set lopte na 24:22. Međutim, na scenu je još jednom stupio Mehić, prvo je realizovao dva napada, da bi na kraju blokom i završio utakmicu. Novosađani su poslednji set dobili sa 26:24.

Najefikasniji igrač Vojvodine bio je Aleksandar Minić sa 25 poena, pratio ga je Miloš Vemić sa 17, a Čedomir Stanković upisao je 14 poena, od toga 9 blokom. Za Crvenu zvezdu najbolji pojedinac bio je Aleksandar Blagojević sa 19 poena.

Naredna utakmica igra se 28. aprila na Spensu.

Autor: 021.rs

  • Zmaj

    26.04.2016 01:56
    tako je brreeee Fcv Fcv Fcv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.