VIDEO: Simić u poslednjoj sekundi odveo Srbiju u polufinale

Reprezentacija Srbije u malom fudbalu ostvarila je istorijski uspeh plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Beogradu pobedivši Ukrajinu 2:1.

Pred oko 11.000 navijača u Beogradskoj areni Srbija je napravila najveći uspeh u istoriji u ovom sportu.

U Mađarskoj 2010. godine bolji su bili Portugalci sa 5:1, a dve godine kasnije u Hrvatskoj, Rusija je slavila 2:1, dok je danas preskočena Ukrajina za prvo polufinale.

Strelac prvog gola bio je Mladen Kocić u drugom minutu igre. On je iskoristio odlično dodavanje Janjića, a golman Ukrajine je istrčavanjem samo olakšao posao našem fudbaleru.  Za Ukrajinu je izjednačujući pogodak postigao Gricina nakon četiri minuta u drugom delu igre. On se najbolje snašao posle izvedenog kornera i doneo je izjednačenje svojoj ekipi.  

Međutim, pobedosni gol za Srbiju postigao je Miloš Simić. On je praktično u poslednjim trenucima meča iz voleja sa druge stative na asistenciju Perića savladao golmana Ukrajine i tako Srbiju odveo u polufinale.

Ono što je našu reprezentaciju krasilo tokom celog prvenstva bila je dobra odbrana koja ni večeras nije zakazala. Ukrajinci su imali loptu u svom posedu, konstantno su napadali, ali "orlovi" su ih disciplinovanom igrom primoravali da šutiraju iz teških pozicija, a svoju šansu su vrebali iz kontra napada.

U finišu utakmice se inicijativa naših reprezentativaca isplatila, a treba pomenuti i da su se golmani obe ekipe istakli u večerašnjem četvrtfinalu. U polufinalu naša selekcija čeka boljeg iz duela Rusija - Azerbejdžan

Autor: 021.rs Foto: Fss

  • Fusuguz

    09.02.2016 05:38
    Loš i dosadan fudbal, sa druge strane španci gaze sve redom.
  • Simela

    08.02.2016 20:51
    Samo gazi! Samo jako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.