Fantastičan uspeh Španovićeve, lični rekord i srebro na Svetskom prvenstvu

Rekordnim skokom od 7,07 m, reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović osvojila je drugo mesto na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.
Pobedila je Amerikanka Britni Ris, skokom dugim 7,22m, a bronza je pripala Britanki Loren Ugen za skok od 6,93 metara. 
 
Španović je odlično počela takmčenje i sa skokom od sedam metara iz prve serije, bila je najbolja posle prva tri skoka, kada je otpalo osam takmičarki.
 
U četvrtoj i petoj seriji skakalo je osam najboljih i u petom pokušaju Ivana je skočila 7,07 metara, što je deveti rezultat svih vremena u dvorani. Druga je u tom trenutku bila svetska šampionka Amerikanka Britni Ris sa preskočenih sedam metara. Poslednju, šestu seriju skakale su samo četiri najuspešnije i tada je zablistala Ris, koja je preskočila 7,22 metra, što Španović u poslednjem pokušaju nije mogla da nadmaši.
 
Za Ivanu Španović ovo je šesta medalja sa svetskih i evropskih šamionata. Prošle godine je bila prvakinja Evrope u dvorani, 2014. je na šampionatu Evrope na otvorenom bila druga, a bronzane medalje je osvajala na svetskom prvenstvu na otvorenom 2013, svetskom prvenstvu u dvorani 2014. i na svetskom prvenstvu na otvorenom prošle godine.
 
Inače, do sada je rekord Španovićeve bio 7,02 na otvorenom, odnosno 6,98 metara u dvorani.
 
Autor: 021.rs
  • Патријот

    19.03.2016 14:38
    Браво за српску атлетику, браво за Ивану.
  • Milan

    19.03.2016 11:24
    Bravo!
  • Srki Liman

    19.03.2016 11:21
    pa
    šta da kažem...... Kraljica ... bila i ostala. ... čestitam od srca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.