Antić uvrstio Vukovića, Rajkovića i Tomića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je u sredu imena 30 kandidata za nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić saopštio je u sredu imena 30 kandidata za nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Selektor Srbije pozvao je samo jednog debitanta, golmana Leirije Anđelka Đuričića, ali ni ostatak spiska nije potpuno očekivan. Iznenađenja, bar donekle, predstavljaju pozivi odbrambenom fudbaleru PSV Ajndhovena Jagošu Vukoviću i vezisti Partizana Nemanji Tomiću.

Kandidati za reprezentativni dres su i doskorašnji članovi mladog nacionalnog tima: Slobodan Rajković, koji je sa Tventeom osvojio titulu prvaka Holandije, Nemanja Matić iz Čelsija, novog šampiona Engleske, kao i krilo Ajaksa Miralem Sulejmani. Najbolji strelac Superlige Srbije Dragan Mrđa boriće se sa Dejanom Lekićem za mesto četvrtog napadača reprezentacije.

Okosnicu tima za Mundijal, ipak, trebalo bi da čine igrači koji su izneli najveći teret u kvalifikacijama. Najiskusniji će, sa 86 nastupa u reprezentativnom dresu, biti kapiten Dejan Stanković, a tu su i Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Marko Pantelić i Nikola Žigić, najbolji strelac ekipe sa 16 golova. Izostaće, što je poznato od ranije, povređeni Ivica Dragutinović i Boško Janković.

Antić će konačan sastav ekipe za SP morati da saopšti do 1. juna. Pripreme za turnir počeće 24. maja u Kovilovu, a dan kasnije "orlovi" će otputovati u Leogang, u blizini Salcburga. Srbija će odigrati dve prijateljske utakmice - u Klagenfurtu 29. maja sa Novim Zelandom i 2. juna u Kufštajnu sa Poljskom. Poslednju proveru i oproštaj od navijača srpski fudbaleri imaće 5. juna, kada će u Beogradu dočekati Kamerun. Dva dana kasnije Srbija će krenuti u Južnu Afriku, gde će igrati u Grupi D sa Ganom, Nemačkom i Australijom.

Spisak kandidata:
Golmani: Stojković (Vigan), Brkić (Vojvodina), Isailović (Zaglebje), Đuričić (Leirija).
Odbrana: Ivanović (Čelsi), Rukavina (Minhen 1860), Vidić (Mančester junajted), Subotić (Borusija Dortmund), Luković (Udineze), Vuković (PSV), Obradović (Saragosa), Kolarov (Lacio), Rajković (Tvente).
Vezni red: Stanković (Inter), Kačar (Herta), Milijaš (Vulverhempton), Kuzmanović (Štutgart), Petrović, Tomić (obojica Partizan), Krasić (CSKA Moskva), Tošić (Keln), Ninković (Dinamo Kijev), Jovanović (Standard), Matić (Čelsi).
Napad: Žigić (Valensija), Pantelić (Ajaks), Lazović (Zenit), Lekić (Crvena zvezda), Sulejmani (Ajaks), Mrđa (Vojvodina).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.