Sutra počinje EP u rukometu, Srbija protiv Poljske na startu

Evropsko prvenstvo za rukometaše počeće sutra, a reprezentacija Srbije će pokušati da izbori što bolji plasman kako bi se našla u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog leta.
Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 31. januara u Poljskoj, a reprezentacija Srbije igraće u Krakovu u Grupi A sa selekcijama Francuske, Makedonije i domaćina. Srpski rukometaši sutra od 20.30 igraju protiv Poljske u prvom kolu.
 
Šampion Evrope će izboriti direktan plasman na Olimpijske igre, a još dve ekipe, pored onih koje su se do sada već kvalifikovale, igraće na jednom od tri kvalifikaciona turnira, koji su na programu od 8. do 10. aprila.
 
Kako se navodi na sajtu Rukometnog saveza Srbije, u najboljem slučaju za plasman u kvalifikacije biće dovoljno i osvajanje devetog mesta u Poljskoj, ali da se na prvih sedam mesta nađu ekipe koje su već izborile plasman u Rio ili u kvalifikacije (Francuska, Poljska, Španija, Danska, Hrvatska, Nemačka, Slovenija - Makedonija će se naći u kvalifikacijama ako jedna od tih selekcija postane evropski šampion). U najlošijoj varijanti za plasman u kvalifikacije će biti potrebno osvajanje bronzane medalje.
 
Na prvom turniru kvalifikacija igraće Poljska, Slovenija, Čile i afrička reprezentacija, na drugom će nastupati Španija, Nemačka, Iran i jedna evropska ekipa, dok će na trećem igrati Danska, Hrvatska, jedna evropska ekipa i Bahrein.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".