Vojvodina odbranila Svesrpski kup, Spartak osvojio bronzu

Rukometaši Vojvodine odbranili su trofej u Svesrpskom kupu pobedom nad banjalučkim Borcem rezultatom 30:25, dok je Spartak u borbi za treće mesto bio bolji od Prijedora sa 28:26.

Crveno-beli su pred svojim navijačima na Slanoj Bari uspeli da odbrane titulu u Svesrpskom kupu. U polufinalu je Prijedor ubedljivo savladan, a danas je stari poznanik kapitulirao u Novom Sadu.

Gledaoci su večeras imali priliku da prisustvuju veoma uzbudljivoj utakmici. Vojvodina je vodila tokom celog meča, imala je kontrolu, dobro je igrala odbranu, a realizacija je bila na zavidnom nivou. Uspeli su Banjalučani da sredinom drugog dela igre stignu crveno-bele i povedu sa golom razlike. Međutim, Vojvodina je ubrzo vratila prednost, a ključan momenat odigrao se pet minuta pred kraj kada je ekipa Nikole Markovića povela sa 26:22. Do kraja utakmice Vojvodina nije ispustila prednost, pa je tako drugi put zaredom osvojila Svesrpski kup. 

 

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Arsenić i Staković sa 6 pogodaka, a 5 je postigao Todorović. Za Banjalučane je 5 golova postigao Miloš Nježić.

U utakmici za treće mesto subotički Spartak bio je bolji od Prijedora sa 28:26.

SVESRPSKI KUP 2016

1. Vojvodina
2. Borac Banjaluka
3. Spartak Subotica
4. Prijedor

Autor: 021.rs

  • Salajka boy

    20.03.2016 23:09
    Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".