Mladi trener vaterpolista preminuo u 25. godini

Bivši vaterpolista i mladi dvadesetpetogodišnji trener Marko Klajić iznenada je preminuo na poljskom aerodromu.
Klajić je bio trener varšavske Legije, a u četvrtak je krenuo u Beograd, kako bi kod kuće sa porodicom proveo predstojeće praznike. Međutim, pre poletanja mu je pozlilo, a njegovo srce prestalo je da kuca, prenose "Vaterpolo vesti".
 
"Voleli bismo da vam čestitamo Božić, ali za nas on nije srećan ove godine. Napustio nas je Marko Klajić, trener Legije, i jedan od trenera juniorske reprezentacije Poljske. Donedavno je bio i sam vaterpolista, takmičio se. Imao je mnogo prijatelja i saradnika u ovom sportu. Ali, godinama je imao i zdravstvenih problema. Napustio nas je u 25 godini", navodi se u saopštenju varšavske Legije.
 
Za vaterpolo se Marko opredelio još sa devet godina. Počeo je u VK Beograd, sa kojim je do 2003. godine dva puta bio šampion u mlađim kategorijama. Od 2003. do 2007. igrao je za Partizan, okitivši se titulama šampiona Srbije i Crne Gore, odnosno Srbije. Sa 17 godina zaigrao je na EP na Malti za juniorsku selekciju Poljske, sa kojom je učestvovao i na SP 2008. na Kritu. Sa 19 godina debitovao je za tamošnju seniorsku reprezentaciju, na Univerzijadi u njegovom Beogradu. Igre su ga preporučile čelnicima Legije, za koju je, zbog fakulteta u Beogradu, igrao sa prekidima do 2013, kada je zvanično okončao karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Postao je trener mlađih kategorija VK Beograd (2001. godište i mlađi). Tu je radio do pre nekoliko meseci, odnosno do odlaska u Legiju.
 
Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.
 
Autor: Alo
  • Marko

    26.12.2015 18:35
    Koliko je život nefer. Neko se bavi sportom i to mu ne pomogne da sačuva zdravlje a neko se zapusti i trpa u sebe kojekakvo smeće pa živi sto godina. :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).