Za EP u vaterpolo dva i po miliona evra

Vlada Srbije je za organizaciju predstojećeg Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu izdvojila milion evra, i još milion i po za kupovinu bazena koji će posle tog takmičenja biti premešteni u Vrnjačku banju.
To će biti prvi put da će posle nekog takmičenja nešto i ostati jer se bazeni sele u Vrnjačku banju gde će biti izgrađen Nacionalni centar za vaterpolo - rekao je Udovičić.
 
U Areni se postavljaju dva montažna bazena, jedan takmičarski i jedan za zagrevanje.
 
Monataža je počela 27. decembra i trajaće do 4. januara kada je planirano punjenje bazena koje će, uz zagrevanje vode, trajati ukupno 36 sati.
 
Udovičić je dodao da četiri dana po završetku Evropskog prvenstva bazeni moraju da budu demontirani kako bi se pripremio novi teren, jer će u Areni biti održano i Evropsko prvenstvo u futsalu.
 
Na najvećem Evropskom prvenstvu u vaterpolu do sada nastupiće 16 muških i 12 ženskih reprezentacija, a biće odigrano 100 utakmica.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).