Vaterpolisti ubedljivo protiv Malte

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na prvenstvu Evrope u Beogradu, pošto je večeras savladala Maltu sa 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0 ) u drugom kolu B grupe.
Srbija je posle Hrvatske (13:6) lako trijumfovala i nad Maltom pred 6.000 gledalaca u Areni, ali se nijednog trenutka nije opuštala iako je razlika u kvalitetu dve ekipe ogromna.
 
Izabranici Dejana Savića igrali su veoma čvrsto u odbrani, dopustivši gostima samo dva gola, od kojih je prvi bio tek sredinom druge deonice i to iz peterca.
 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Slobodan Nikić sa pet pogodaka, po tri su dali Dušan Mandić i Andrija Prlainović, a dva Duško Pijetlović, Filip Filipović i kapiten Živko Gocić.
 
Hrvatska je danas savladala Francusku rezultatom 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2). U poslednjem meču u grupi vaterpolisti Srbije sastaju se sa  Francuskom u četvrtak od 20.15 sati.
 
Autor: Tanjug/foto: Peđa Milosavljević (@belgrade2016) 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).