EP: Srbija bolja od Francuske, u osmini finala protiv Slovačke

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras Francusku sa 16:8 (3:4, 4:2, 3:1, 6:1) u trećem kolu prvenstva Evrope.
Izabranici Dejana Savića zabeležili su treći trijumf i sa prvog mesta u grupi idu u osminu finala, gde će im rival biti Slovačka u subotu od 18.45 sati.
 
Francuzi su se pokazali kao respektabilan protivnik, uprkos visokom porazu od Hrvatske. Posebno su kvalitetni bili u prvoj četvrtini, koju su završili vođstvom (4:3). 
 
Srbija je kasnije zaigrala bolje, Andrija Prlainović je pogađao, ali francuski vaterpolisti nisu želeli lako da se predaju. Aktuelni šampion Evrope tek u finišu je slomio otpor Francuske, kada je preko Prlainovića i Stefana Mitrovića napravio tri gola razlike (10:7), posle čega je meč praktično bio rešen.
 
U poslednjoj četvrtini Srbija je u potpunosti nadigrala protivnika i na kraju čak ostvarila novu ubedljivu pobedu.
 
Najefikasniji u srpskom timu bio je Prlainović sa tri gola, dok su po dva dali Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).