EP: "Delfini" ostavili Ruse na dnu bazena

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Rusije rezultatom 15:5 i tako obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu.
Sjajna igra "delfina" pred oko 11.000 gledalaca u beogradskoj Areni krunisana je plasmanom u polufinale.  
 
Poveli su Rusi u prvoj četvrtini na samom početku, međutim, "delfini" su ubrzo preokrenuli sa dve egzibicije Andrije Prlainovića. Do kraja prvih osam minuta još po jedan pogodak na obe strane, čime je četvrtina završena sa 3:2 u korist Srbije.
 
Nastavio je Prlainović istim tempom i drugu četvrtinu je uspeo da otvori golom. Preko Jakšića i Filipa Filipovića Srbija dolazi do prednosti od tri gola razlike. Neverovatno je ekipa Dejana Savića igrala odbranu u ovoj deonici, spustili su Ruse na samo jedan postignut gol, pa su ovu četvrtinu dobili sa 4:1, a na odmor otišli sa 7:3. 
 
I u nastavku su naši reprezentativci odlično igrali pa su i treću četvrtinu dobili sa 4:2. Odbrana je funkcionisala bez greške, a igra u tranziciji je nekoliko puta završena pogotkom, što je bilo dovoljno da se stekne velika prednost.
 
U poslednjem delu igre su naši momci spustili gas, rutinski su odrađivali odbranu, a ni napad nije manjkao. Četvrtu deonicu dobili su sa 4:0, a konačan rezultat na semaforu bio je 15:5.
 
U polufinalu se naša selekcija sastaje sa Grčkom koja je prethodno dobila Španiju rezultatom 6:2.
 
Autor: 021.rs, foto: Branislav Šovljanski
  • Georg

    19.01.2016 14:58
    Zbogom oružje!!!
    Kako su smeli pobediti ruse? Pa sad nećemo dobiti oružje i oni će priznati kosovo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).