Vaterpolisti Srbije po treći put zaredom prvaci Evrope

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je zlato na Evropskom prvenstvu pobedivši Crnu Goru rezultatom 10:8 i tako po treći put zaredom postala prvak Evrope.

U veoma neizvesnoj utakmici u beogradskoj Areni, pred oko 16.000 navijača, Srbija je ostvarila veliku pobedu.

"Delfini" na ovom prvenstvu nisu odigrali nijedan neizvestan meč kao večeras sa Crnom Gorom. Redom su padale Hrvatska, Malta, Francuska, Slovačka, Rusija, Grčka, a večeras je u utakmici za istoriju potopljena i Crna Gora. 

TOK MEČA

Odlično je startovala Crna Gora. Načeo je Vukčević našu reprezentaciju preciznim šutem sa distance preko bloka Prlainovića. Nisu imali "delfini" odgovor na početnu igru Crnogoraca koji su brzo uvećali prednost, a prvu četvrtinu su dobili sa 3:1. Rezultat na semaforu bi bio drugačiji da je Srbija iskoristila bar jednu od četiri situacije u kojima je imala dva igrača više, dok su "ajkule" dva puta u prvoj deonici iskoristile višak.

U narednoj deonici je naša ekipa podigla nivo igre i uspela da stigne do izjednačenja od 3:3.  Zaustavio je golman Mitrović dva puta Crnogorce, prvo Janića a zatim i Ivovića, da bi kasnije Filip Filipović iz loba pogodio prečku. Međutim, ipak su Crnogorci na poluvreme otišli sa prednošću od 4:3.

Treća četvrtina pripala je našoj reprezentaciji sa 3:2. Vodili su Crnogorci tokom treće deonice, ali je onda Savićeva ekipa stigla do izjednačenja i najavila neizvesnu poslednju četvrtinu.

Onda kada je to bilo i najpotrebije, u poslednjem delu igre, "delfini" su bili najbolji. Koliko je psihički jaka ekipa Dejana Savića pokazala je velikim preokretom. Preko Pijetlovića i Jakšića su tri minuta pred kraj utakmice došli do prednosti od 9:6. Ipak, "ajkule" su vratile neizvesnost u ovu utakmicu i dva minuta pred kraj uspeli su da stignu do gola zaostatka. Janović je u poslednjem minutu pogodio prečku, a Milan Aleksić je stavio tačku na ovu utakmicu golom iz kontra napada za konačan rezultat od 10:8.

Sada predstoje Olimpijske igre u avgustu, a s obzirom na trenutnu formu, Srbija će svakako biti jedan od favorita za zlatnu medalju.

Prlainović najboilji igrač Evropskog prvenstva

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović proglašen je večeras za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva, odlučila je Evropska plivačka federacija LEN.

Za najboljeg golmana proglasen je Viktor Nađ iz Mađarske dok je najbolji strelac Stiven Kjamiljeri sa Malte.

Autor: 021.rs

  • pera

    24.01.2016 09:00
    bravo! ovo je vest! ona je toliko bitna da je u roku od dva sata potisnula onu o minimalcu za bolovanje
  • B

    23.01.2016 19:10
    Svaka čast svima, osim onom delu navijača koji je zviždao himni Crne Gore. Mnogo bi bilo lepše da se svi volimo i poštujemo onako kako je trener Savić pokazao posle utakmice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).