Performans "Šta da radim sa ostatkom svog života?" u CK13

Javno izvođenje performansa: Šta da radim sa ostatkom svog života? održaće se u ponedeljak, 21. decembra od 20 časova u Omladinskom centru CK13.
Javno izvođenje performansa: Šta da radim sa ostatkom svog života? održaće se u ponedeljak, 21. decembra od 20 časova u Omladinskom centru CK13.

 

Performans će izvesti učesnici radionice sajt specifik performansa koja se ovih dana održava u CK13, dok će muzičku podršku pružiti članovi novosadskog benda Voda Nad Vodama.

Performans pod ovim nazivom prvi put je izveden avgusta ove godine na festivalu BL'ART u Banja Luci. Sastojao se od video zapisa odgovora na pomenuto pitanje, koje su davali učesnici festivala i drugi građani, dok je sam nastup izvela glumica Olga Simić, koja je ujedno i voditeljka radionice performansa u CK13.

Projekat "Šta da radim sa ostatkom svog života?" predstavlja seriju događaja, u okviru koga su već održane radionice fanzina i plakata, dok je izvođenje performansa zamišljeno kao kruna stvaralačkog procesa. Ceo projekat je inspirisan ovim suštinskim pitanjem, koje je u prepisci sa svojim ocem postavila aktivistkinja za ljudska prava Rejčel Kori (1979-2003), a koje je podstaklo brojne novosadske umetnike mlađe generacije da se udruže i zajednički potraže moguće odgovore, ali i da isto pitanje postave društvu i institucijama. Projekat je posvećen razvoju i jačanju nezavisne kulturne i aktivističke scene kroz otvoren, samoobrazovni i stvaralački proces, ukazujući na značaj kreativnog povezivanja i delovanja, umetničke intervencije u javnom prostoru, odnosno, na potrebu za povezivanjem kreativno

g procesa sa neposrednim okruženjem.

Omladinski centar CK13 realizuje ovaj program u saradnji sa udruženjem Scenatoria, a uz podršku Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti