VIDEO: Novi Ratovi zvezda rekordno do milijardu dolara zarade

Film "Ratovi zvezda - Buđenje sile" zaradio je za 12 dana prikazivanja više od jedne milijarde američkih dolara, što je rekordna zarada za tako kratko vreme u istoriji kinematografije.

Time je prestigao i "Svet iz doba jure" koji je u junu uspeo da ostvari tu zaradu, ali za 13 dana, naveo je BBC. Film "Ratovi zvezda" režisera Džej Džej Abramsa je tu granicu od miljardu dolara probio ovog vikenda.

Oborio je i božićni rekord u SAD zaradivši samo tog dana 49,3 miliona dolara. U SAD film je dosad zaradio 544,6 miliona dolara, a u svetu skoro 1,1 milijardu.

 

Autor: Tanjug

  • Shimmy

    28.12.2015 11:30
    Vazno
    Zivite dugo i uspesno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.